Victorie scăpată printre degete la debutul în Liga Naţională: FC Argeş – CSM Petrolul Ploieşti 78-75!

Victorie scăpată printre degete la debutul în Liga Naţională: FC Argeş – CSM Petrolul Ploieşti 78-75!

Debutul Ligii Naţionale de Baschet Masculin nu a venit cu victoria care să întărească performanţa de la Craiova – calificarea la Turneul Final al Cupei României – ci doar cu o confirmare că noua echipă „galben-albastră” are potenţial, însă are şi nevoie de mai multă constanţă şi un aport superior al tuturor jucătorilor utilizaţi. CSM Petrolul Ploieşti a continuat în prima repriză a partidei de la Piteşti evoluţiile bune din urmă cu o săptămână, dar n-a reuşit ca, după pauză, să ţină piept revenirii gazdelor, care s-au impus, într-un final nebun, cu 78-75 (15-30, 23-19, 20-9, 20-17).

Primul sfert a fost de manual pentru noi, tabela indicând 15-30 – ca în tenis! – după 10 minute în care Bogdan Popa a fost de neoprit, adunând aproape tot atâtea puncte câte aveau piteştenii, 14, iar Reggie Johnson şi-a făcut un debut spectaculos în Liga Naţională, cu 8 puncte marcate rapid. Au fost, apoi, chiar 17 puncte între cele două formaţii, 17-34 în debutul secvenţei secunde, însă era evident că procentajele foarte bune ale băieţilor noştri nu se vor putea menţine la acelaşi nivel prea mult timp, iar scorul se va mai strânge.

S-a intrat cu 38-49 la cabine şi cu certitudinea că argeşenii vor face tot posibilul pentru a reveni în meci, cheia fiind, evident, o defensivă mult mai bună. Şi au început cu un „parţial” de 9-2 care l-a forţat pe Mihai Popa să solicite rapid time-out, rezultatele nefiind grozave în condiţiile în care gazdele au trecut până la urmă în faţă cu 30 de secunde rămase din sfertul al 3-lea, după care două „libere” ale lui Brkic au făcut ca ultimele minute să se joace, practic, de la… 0-0. 58-58, în realitate.

Şi a fost un ultim sfert în care baschetul s-a jucat cu inimile suporterilor celor două formaţii, pentru că echipele au alternat la conducere până în ultimele secvenţe, atunci când Jevtovic a făcut 76-75 pentru FC Argeş şi a provocat un ultim time-out ploieştean. Mai erau 14 secunde şi  o şansă bună pentru a înscrie coşul victoriei, dar pătrunderea lui Funderburk Jr., probabil cel mai îndreptăţit să o încerce după evoluţiile de la Craiova, s-a blocat în defensiva atentă şi agresivă a piteştenilor, lay-up-ul ratat fiind urmat de un fault „la disperare” ce i-a trimis pe amfitrioni la linia de fault: 78-75.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: B. Popa (19 puncte, 3×3, 10 rec.), Funderburk Jr. 17, 3×3), R. Johnson (16, 2×3), Brkic (11 puncte, 9 rec), Carpenter (7), Henry (5), Corpodean, G. Angelian şi L. Diaconescu.

În etapa a 2-a a Conferinţei B, băieţii noştri vor juca sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia, cu CSM Constanţa.

Photo credit: Eduard Ştefănică

Galerie foto: