Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti începe sezonul mâine, la Piteşti!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti începe sezonul mâine, la Piteşti!

CSM Petrolul Ploieşti a lăsat în urmă calificarea la Turneul Final al Cupei României – consfinţită de cele două victorii obţinute la Craiova – şi este pregătită pentru debutul Ligii Naţionale de Baschet Masculin Getica 95, aşa cum se numeşte în acest sezon primul eşalon al baschetului românesc.

Pentru băieţii noştri, startul este programat mâine seară, de la ora 18:00, la Piteşti, în faţa celor de la FC Argeş, care au schimbat mult în această vară, inclusiv la nivelul băncii tehnice, şi au ratat calificarea între primele 8 formaţii în Cupa României după o înfrângere cu Rapid, 57-62, şi o victorie în faţa celor de la CSM Târgu Jiu, 88-80. Ambele, în „Piteşti Arena”.

„Începem campionatul cu un meci dificil, la Piteşti, pe terenul uneia dintre echipele bune ale Ligii Naţionale, care, statistic vorbind, a avut a doua cea mai bună defensivă în cupă, evident fără să ţinem cont de anumite meciuri care nu au avut miză pentru unele formaţii. Piteştiul este o echipă redutabilă mai ales pe teren propriu, are un antrenor nou şi au schimbat destul de mult la nivelul lotului de jucători, aşa că meciul va fi cu atât mai dificil. Noi avem un moral bun după cele două victorii din Cupa României, cred că la Craiova ne-am prezentat bine în special în plan defensiv şi, după pregătirea bună din această săptămână, mergem să obţinem un rezultat bun la Piteşti”, a declarat antrenorul principal al echipei noastre, Mihai Popa.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, meciul va fi abordat în aceeaşi formulă ca la Craiova, singura absenţă fiind cea a lui Codruţ Dinu, în continuare accidentat.

Partida va putea fi urmărită pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=F4G3gbPGk5Q.

În Faza 1 a campionatului, CSM Petrolul Ploieşti face parte din Conferinţa B a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, alături de BC CSU sibiu, CSM CSU Oradea, SCM „U” Craiova, FC Argeş Piteşti, CSM 2007 Focşani, CSM Târgu Mureş, CSM Constanţa şi CS Vâlcea 1924.

În Faza 1 se joacă tur-retur, 16 etape, apoi primele 5 clasate din cele două conferinţe se reunesc în Grupa 1-10, în care merg cu punctele acumulate între ele în prima fază şi mai joacă, tur-retur, doar cu formaţiile venite din cealaltă grupă; ultimele 4 procedează la fel în Grupa 11-18; după Faza a II-a, primele 8 din Grupa 1-10 joacă în play-off, ocupantele locurilor 9-10 intră în vacanţă, iar ultimele 8 joacă în play-out, deosebirea faţă de sezonul trecut fiind că vor retrograda 4 echipe!

În primul meci de pe teren propriu, CSM Petrolul Ploieşti o va întâlni, la finalul săptămânii viitoare, pe CSM Constanţa.