CSM Petrolul Ploieşti câştigă Grupa D şi merge la Turneul Final al Cupei României!

CSM Petrolul Ploieşti câştigă Grupa D şi merge la Turneul Final al Cupei României!

CSM Petrolul Ploieşti merge la Turneul Final al Cupei României din postura de câştigătoare a Grupei D, după ce s-a impus, în această seară, şi în cel de-al doilea meci din „Polivalenta” olteană, susţinut în faţa gazdelor de la SCM „U” Craiova: 72-70 (19-20, 18-19, 13-14, 22-17)!

Calculele dinaintea partidei erau clare: la rezultatele consemnate în primele partide din celelalte grupe, era greu de mers mai departe de pe poziţia secundă, aşa că obiectivul a rămas câştigarea grupei, posibil de atins chiar şi în cazul unei înfrângeri la o diferenţă de maxim cinci puncte. Iar meciul s-a jucat cu… nervii tuturor celor implicaţi, pentru că scorul a fost de aşa natură încât două faze puteau decide calificarea într-un sens sau altul. Craiova a fost mai mult la conducere, însă doar o dată s-a distanţat la 8 puncte, în timp ce ploieştenii au avut de fiecare dată replică şi i-au readus pe olteni cu picioarele pe pământ. S-au dus lupte grele sub cele două panouri, am avut probleme cu pivoţii, Brkic acumulând 4 faulturi în minutul 22, iar Henry „numai” 3 încă din prima repriză, dar de fiecare dată când Craiova şi-a făcut ceva iluzii, a venit răspunsul „galben-albaştrilor”, cu Kenny Funderburk Jr. ca „locomotivă” a echipei, el adăugând astăzi 22 de puncte celor 32 de ieri!

Cum era de aşteptat, finalul a fost pe cât de tensionat, pe atât de atipic pentru un meci de baschet, sistemul competiţiei provocând situaţii ilare: am condus în două rânduri la un punct, 69-68 şi 71-70, când mai erau 10, respectiv 6 secunde din meci şi, deşi Funderburk Jr. a încercat să rateze ambele „libere” de care a beneficiat, a… reuşit să o facă o singură dată, oferindu-le adversarilor şansa de a trimite partida în prelungiri şi a lupta în continuare pentru diferenţa de 6 puncte de care aveau nevoie! N-au reuşit, însă, să egaleze, pentru că Greene şi Zotov au ratat şi ei de la linia de fault, fără să vrea, de data aceasta, iar CSM Petrolul Ploieşti a încheiat jocul învingătoare şi calificată la Turneul Final al Cupei României!

Lotul folosit astăzi de Mihai Popa, Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu a fost următorul: Funderburk Jr. (22 puncte, 5×3), R. Johnson (11), Brkic (10), Carpenter (9), Henry (8), B. Popa (5, 1×3), Corpodean (5, 1×3), G. Angelian (2), L. Diaconescu, V. Negoiţescu, R. Pătraru şi D. Raşoga.

Pentru Turneul Final de anul viitor (13-17 februarie 2024), s-au mai calificat U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari, Rapid Bucureşti, BC CSU Sibiu, CSM Târgu Mureş (şi ele din poziţia de câştigătoare ale grupelor), CSM Oradea (+62!!!!) şi CSM Constanţa (+36!!), din postura de ocupante ale poziţiilor secunde cu o victorie şi cele mai bune coşaveraje.