Handbal: CSM Ploieşti, pe locul al 2-lea la Olympic Summer Cup, de la Buftea!

Handbal: CSM Ploieşti, pe locul al 2-lea la Olympic Summer Cup, de la Buftea!

Echipa de handbal junioare 3 se întoarce cu medalia de argint de la Olympic Summer Cup, competiţia pe care RFH Sports & Management şi Primăria Oraşului Buftea au organizat-o, în acest weekend în Sala de sport a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din localitatea ilfoveană.

Turneul a fost destinat junioarelor 2 (jucătoare născute 2007-2008), însă CSM Ploieşti a ales să participe cu fetele pregătite de Leonard Cristescu (jucătoare născute 2009-2011) pentru a le oferi campioanelor din vară, de la J4, o competiţie cât mai solicitantă înaintea startului sezonului la J3. Iar fetele s-au comportat din nou admirabil, reuşind să câştige trei dintre cele cinci partide disputate, singurele înfrângeri venind în faţa Rapidului, o formaţie cu multe jucătoare aduse din ţară, care au ştiut de fiecare dată să facă diferenţa profitând inclusiv de diferenţa de vârstă – importantă la acest nivel.

CSM Ploieşti a ocupat poziţia secundă a Grupei B, după 38-31 cu HC VM Zalău, 33-36 cu Rapid Bucureşti şi 33-25 cu Prosport Focşani, iar astăzi a trecut cu 35-34 în prima semifinală a zilei de câştigătoarea Grupei A, HC Omer Constanţa!

În finală, s-a repetat confruntarea cu Rapid din faza grupelor, iar bucureştencele s-au impus din nou, cu 41-26 de data aceasta, la capătul unei întâlniri în care Leonard Cristescu a rulat întregul lot de jucătoare.

Pe lângă medalia de argint a competiţiei, CSM Ploieşti a intrat şi în posesia a două premii individuale, Bianca Brînzaru fiind inclusă în cel mai bun „7” al întrecerii pe poziţia de inter stânga, iar interul dreapta Sara Curcan fiind declarată „MVP” al turneului! Ambele jucătoare fiind născute în 2010 şi fiind cu 2 sau chiar 3 ani mai mici decât multe dintre adversarele din acest weekend!

Lotul de jucătoare pe care Leonard Cristescu a mizat la Buftea a fost următorul: Bianca Biota, Daria Ioaniţiu şi Bianca Vesel (portari), Ana Maria Dincă, Ana Maria Filip, Sara Curcan, Daria Gheorghe, Andra Matei, Andrada Dorobăţ, Bianca Brînzaru, Diana Constantinescu, Daria Marin, Andra Georgescu, Alisia Alecu, Ilinca Dudu şi Miruna Andronache (jucătoare de câmp).

La final, cuvinte de apreciere pentru organizatorii celor două turnee la care CSM Ploieşti a participat în ultimele două săptămâni, Olympic Summer Trophy (băieţi) şi Olympic Summer Cup (fete), a căror desfăşurare a fost la superlativ. Felicitări şi… mai venim!