Handbal: CSM Ploieşti J2, campioana primei ediţii a Olympic Summer Trophy!

Handbal: CSM Ploieşti J2, campioana primei ediţii a Olympic Summer Trophy!

Echipa de handbal juniori 2 a CSM Ploieşti este campioana primei ediţii a Olympic Summer Trophy, competiţie pe care RFH Sports & Management şi Primăria Oraşului Buftea au organizat-o, în acest weekend, în Sala de sport a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din localitatea ilfoveană.

Băieţii pregătiţi de Ramona Ştefan au încheiat turneul cu un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere, toate meciurile dovedindu-se repetiţii extrem de utile în perspectiva noului sezon competiţional. Evident, cele mai intense au fost confruntările cu CSŞ Steaua Bucureşti, una în grupă, pierdută la 3 goluri, şi alta în finală, câştigată dramatic de băieţii noştri după prelungiri!

În prima fază a competiţiei, CSM Ploieşti a trecut în Grupa B de Tricolorul Breaza, scor 44-27 şi CSŞ Călăraşi, scor 39-26, dar a cedat, ieri, în faţa celor de la CSŞ Steaua, cu 29-26. Apoi, tot ieri, a jucat semifinala 1 în compania câştigătoarei Grupei A, Concordia Chiajna, reuşind să se impună clar, cu 40-33.

A urmat, astăzi, de la ora 14:00, finala turneului, eveniment organizat ca la carte de gazde şi transmis în direct de Eurosport România, demers inspirat în condiţiile în care meciul dintre CSM Ploieşti şi CSŞ Steaua a avut de toate: handbal de calitate, goluri frumoase, parade incredibile ale portarilor, un gol egalizator al bucureştenilor în ultima secundă a timpului regulamentar de joc şi, din fericire, o victorie a galben-albaştrilor după prelungiri: 30-26 (22-22, 12-8)!

Festivitatea de premiere a fost oficiată de fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu şi de primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, iar pe lângă  medaliile de câştigători băieţii noştri au intrat şi în posesia a trei premii individuale: Vlăduţ Muraşcu – cea mai bună extremă dreapta, Alexandru Popescu – cel mai bun inter stânga şi Gabriel Roşu – MVP al turneului!

Lotul de jucători pe care Ramona Ştefan l-a folosit de-a lungul turneului a fost următorul: Andrei Pop, Andrei Manolache (portari), Paul Goran, David Sîrbu, Rareş Bucur, Vlăduţ Muraşcu, Iustin Pîrvu, Nikolas Milea, Mihai Costache, Mihai Duţă, Luca Ilie, Andrei Grigore, Alexandru Popescu, Gabriel Roşu şi Matei Sbîrnău (jucători de câmp).

La finalul săptămânii următoare, la Buftea va avea loc Olympic Summer Cup, competiţia feminină urmând să fie onorată cu prezenţa de echipa de junioare 3 a clubului nostru, antrenată de Leonard Cristescu.

Galerie foto (facebook/RFHSport):