Baschet: medalie de aur pentru David Raşoga la Gimnaziada ISF de 3×3, de la Rio de Janeiro!

Baschet: medalie de aur pentru David Raşoga la Gimnaziada ISF de 3×3, de la Rio de Janeiro!

Sportivul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, David Raşoga, a cucerit în această seară cu „naţionala” U15 a României de 3×3 medaliile de aur în cadrul Gimnaziadei ISF (International School Sport Federation), ce se desfăşoară în această perioadă la Rio de Janeiro!

În formula David Raşoga, David Fometescu, Sebastian Boghean si Leonard Tompea, România a avut un parcurs cu patru victorii şi o singură înfrângere, aceasta din urmă fiind înregistrată chiar în meciul de debut: 10-13 cu Argentina. A urmat victoria cu Mexic 2, tot în grupă, scor 16-2, ce le-a adus „tricolorilor” calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, iar astăzi cele trei succese din fazele eliminatorii ale turneului: 22-7, în „sferturi”, cu Serbia, 18-12, în semifinale, cu Argentina, şi, spre seară (în România), 22-11 cu Uruguay, în finala competiţiei!

Pentru David Raşoga, care a fost promovat în această vară la echipa de seniori a clubului, titlul din Brazilia este cel de-al patrulea trofeu din 2023, după titlurile de campion naţional cucerite cu echipele U15, U16 şi U17 ale CSM Petrolul Ploieşti!

Foto: frbaschet