Edwin Petrea, vicecampion mondial de MMA la categoria Juniori B – „52 kg”!

Edwin Petrea, vicecampion mondial de MMA la categoria Juniori B – „52 kg”!

Sportivul secţiei de kempo a CSM Ploieşti, Edwin Petrea, şi-a depăşit cea mai bună performanţă realizată la Campionatele Mondiale de MMA – medalia de bronz obţinută în 2021 la Sofia, reuşind, aseară, să devină vicecampion mondial al categoriei „52 kg”, Juniori B (14-15 ani)! Performanţa a venit cu prilejul Campionatului Mondial de MMA – IMMAF pentru Juniori, ce se desfăşoară la Abu Dhabi în aceste zile, la capătul unei zile intense de concurs, în care elevul lui Ghiocel Petrea a reuşit să câştige patru meciuri, cedând, însă, în finala categoriei.

Pe un „tablou” cu 27 de competitori, Edwin a fost repartizat în Grupa C, alături de Abdullah Humaid AlAli (Emiratele Arabe Unite) şi Harutyun Tagvoryan (Armenia), pe care i-a învins înainte de limită, printr-un procedeu specific MMA-ului, submission – armbar! Fiind 9 câştigători de grupe, în optimi a fost un singur meci, sportivul nostru având „bye”, după care s-a trecut la faza sferturilor de finală. Edwin Petrea l-a întâlnit pe câştigătorul Grupei I, polonezul Iwo Kaluda, căruia i-a „servit” acelaşi meniu: submission – armbar şi meci câştigat înainte de limită!

În semifinală, a avut meci mult mai greu cu Saif Alhammadi, iar după o luptă crâncenă verdictul arbitrilor a venit în unanimitate: victorie Edwin şi medalia de argint era certitudine!

Finala cu Abdulaziz Kholmatov (Uzbekistan) a fost la fel de grea şi a fost decisă de acelaşi procedeu, submission – armbar, reuşit, din păcate, de această dată de adversarul lui Edwin, spre finalul unei pe care sportivul nostru în dominase, având prima şansă la medalia de aur în cazul unei decizii la puncte!

Mâine, este rândul celuilalt reprezentant al CSM Ploieşti prezent la Campionatul Mondial MMA – IMMAF de Juniori de la Abu Dhabi, Nicuşor Iliuţă, să lupte pentru medalii, el urmând să combată la categoria „65.8 kg” – Juniori A (16-17 ani). El face parte din Grupa H şi îi va întâlni în primul tur pe Sultan Alghusain (Emiratele Arabe Unite) şi Saad Abdul Jabar Bdaiwi (Irak).

Galerie foto: