Veljko Brkic şi Kenney Funderburk, încă un sezon cu CSM Petrolul Ploieşti!

Veljko Brkic şi Kenney Funderburk, încă un sezon cu CSM Petrolul Ploieşti!

CSM Petrolul Ploieşti îşi conturează lotul pentru sezonul 2023-2024, iar astăzi suntem în măsură să vă facem cunoscute numele primilor doi jucători străini pe care antrenorul Mihai Popa va conta. Este vorba despre figuri cunoscute publicului ploieştean din sezonul trecut – Veljko Brkic şi Kenneth Dermont Funderburk Jr – sportivi cu care s-a ajuns la un acord privind un nou sezon în galben-albastru!

În ediţia trecută a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, cei doi jucători au fost liderii echipei noastre la cele trei capitole statistice importante: Brkic a fost cel mai bun marcator, cu 15.8 puncte/meci, şi cel mai bun recuperator, cu 5.5 recuperări/meci, iar Funderburk Jr. a fost cel mai bun pasator, cu 4.5 pase decisive/meci.

Sârbul Veljko Brkic (28 de ani, 210 cm, născut la Ljubovija) a confirmat aşteptările şi a avut un sezon 2022-2023 bun, mediile sale find de 15.8 puncte, 5.5 recuperări şi 2 pase decisive pe meci, pentru un indice al eficienţei de 14.9. Cu cele 15.8 puncte marcate/meci, pivotul echipei noastre s-a clasat pe locul al 8-lea în ierarhia generală a marcatorilor Ligii Naţionale.

În vârstă de 31 de ani (196 cm, născut pe 13 aprilie 1992 în North Carolina, USA), Funderburk poate juca pe poziţiile 1 şi 2 (point guard şi shooting guard) şi va continua pentru încă un an la CSM Petrolul Ploieşti.

La primul sezon în galben-albastru, Kenney a avut medii de 11 puncte, 3.9 recuperări şi 4.5 pase decisive pe meci, la acest din urmă capitol fiind al 12-lea în statisticile ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Cei doi sunt primii jucători străini ai echipei noastre pentru sezonul 2023-2024, ei completând un lot format din Bogdan Popa, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Mihai Comănescu şi David Raşoga.