Hipodromul Ploieşti: armăsarul Nelson a câştigat Marele Derby Regal al României la Trap!

Hipodromul Ploieşti: armăsarul Nelson a câştigat Marele Derby Regal al României la Trap!

Peste 1000 de spectatori au fost prezenţi, astăzi, pe Hipodromul Ploieşti, la cea mai importantă reuniune hipică a anului, în cadrul căreia s-a ţinut Marele Derby Regal al României la Trap. Organizat cu sprijinul sponsorului DENT ESTET, evenimentul a propus opt curse – cinci de trap şi trei de galop -, momente artistice, demonstraţii sportive, un concurs pentru pe instagram pentru public şi un atelier de creaţie destinat celor mai mici dintre spectatori!

Principala întrecere a zilei, Marele Derby Regal al României la Trap, a fost câştigată de armăsarul Nelson, condus de Adrian Marciu, după o cursă pe care a condus-o de la start până la final. Podiumul celor mai buni trăpaşi în vârstă de 4 ani a fost completat de New Jersey (driver Mihai N. Ionescu) şi Dijon Sti (Gheorghe Vasile). Campionul a fost premiat de coordonatorul secţiei de box a CSM Ploieşti, maestrul Titi Tudor, bonusul oferit de sponsorul evenimentului, DENT ESTET, fiind un voucher de servicii în valoare de 1000 euro.

În celelalte curse de trap ale zilei, s-au impus Patya Bojan (driver Gheorghe Tănase) în Premiul Intim, Incroyable de Bry (driver Ion Costeanu) în Premiul DENT ESTET, Keso D’Avril (driver Mihai N. Ionescu) în Premiul Jurat şi  Esprit Occagnes (driver Adrian Marciu) în Premiul Kinta.

Extrem de interesante au fost şi cele trei curse de trap ale reuniunii:

– Cupa „Guillaume Fillet”, cursă organizată în parteneriat cu Federaţia Hipică Română şi Asociaţia Română a Calului Arab de Curse – câştigător Hermes D’Etoilles (jocheu Arif Asenov); festivitatea de premiere a fost oficiată de soţia şi fiicele celui care a fost Guillaume Fillet: Kinda, Melissa şi Carolina;

– Premiul Mihail Kogălniceanu, cursă organizată în parteneriat cu Jockey Club Român – câştigător Altan (jocheu Stoyan Ivanov);

– Premiul I.C. Brătianu, cursă organizată în parteneriat cu Jockey Club Român – câştigător Night For Overdose (jocheu Nurhay Hamil Zyulkyuf);

Festivităţile de premiere ale ultimelor două curse de galop au fost oficiate de Şerban Cantacuzino şi Valentin-Veron Toma, membri ai Jockey Club Român.

Două dintre pauzele de astăzi au fost animate de micii dansatori din cadrul „Fabis Art School”, Grupa Diamond – una dintre cele opt grupe de dans ale şcolii de arte ce-şi desfăşoară activitatea la Ploieşti şi Vălenii de Munte – propunându-i publicului spectator două dansuri, spaniol şi charleston, în coregrafia Ioanei Olaru.

Totodată sportivii secţiei de kempo a CSM Ploieşti, campioni inclusiv anul acesta la mai multe discipline, au susţinut o demonstraţie sub îndrumarea antrenorului coordonator Ghiocel Petrea, prezenţa luptătorilor fiind apreciată de cei prezenţi în tribună.

Ca de obicei, micii spectatori au avut amenajat un atelier de creaţie, organizat în colaborare cu partenerii de la Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale”, din Ploieşti, reprezentaţi de instructor handmade Liliana Calciu şi de coordonatoarele de proiect Zoe Akyurek şi Roxana Bărduţ.

Cu prilejul reuniunii de astăzi, s-a organizat din nou şi concursul foto pe Instagram pentru public, cel mai inspirat spectator care a parcurs paşii propuşi de organizatori urmând să intre în posesia voucherului de servicii medicale în valoare de 300 de euro oferit de sponsorul evenimentului Clinica Stomatologică DENT ESTET Ploieşti. Câştigătorul va fi anunţat în cursul zilei de marţi pe paginile de facebook şi instagram ale Complexului Hipodrom Ploieşti.

Partenerii reuniunii hipice de astăzi au fost: DENT ESTET, Jockey Club Român, Federaţia Hipică Română, Radio Prahova, Casa de Cultură I.L. Caragiale Ploieşti, Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti, Centrul de Echitaţie „Luna Horse”, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Fabis Art School şi Info Ploieşti City.

Următoarea reuniune hipică este programată duminică, 23 iulie, atunci când se vor ţine Premiul „Tache Ionescu” şi Premiul de Consolare.

Galerie foto:

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab