Judo: David Petre, campion balcanic la Juniori 4, în Muntenegru!

Judo: David Petre, campion balcanic la Juniori 4, în Muntenegru!

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, la finalul săptămânii trecute, la două competiţii importante, reuşind să obţină patru medalii: una de aur şi trei de bronz!

Aurul a venit de la Campionatele Balcanice de Judo pentru Juniori 4 – „U15”, desfăşurate în perioada 26-28 mai la Podgorica (Muntenegru), şi a fost obţinut de David Petre, la categoria de greutate „55 kg”! El a obţinut patru victorii pentru a urca pe prima treaptă a podiumului: la Maxim Kountos (Grecia), Lazar Erakovic (Muntenegru), Martin Lucev (Muntenegru) şi, în finală, la Maxim Sandu (Republica Moldova).

O altă medalie, de bronz de data aceasta, a fost obţinută în Muntenegru de Isabel Neagu (57 kg), care le-a învins pe Magdalena Velichkova (Bulgaria) şi Ana Simanic (Bosnia), a pierdut în semifinală la Elitsa Todorova (Bulgaria), pentru ca, în lupta pentru locul al 3-lea, să treacă de Maria Rusu (Repulbica Moldova).

Cea de-a treia sportivă a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti care a făcut parte din delegaţia României, Iasmin Tomescu (48 kg), a învins-o în primul tur pe Eleni Provatari (Grecia), dar a pierdut apoi în faţa Aleksandrei Shileva (Bulgaria).

La competiţia din Muntenegru au participat 346 de sportivi din 9 ţări: Albania, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova şi România.

Tot în weekend, sportivii secţiei de judo au participat la Finala Cupei României de Judo pentru Seniori şi la Finala Campionatului Naţional Ne Waza (lupta la sol) pentru Seniori, competiţii desfăşurate în Sala de Sport „Ecaterina Both”, din Satu Mare.

La Cupa României, CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reuşit să obţină două medalii de bronz, prin Sebastian Petre (-73 kg) şi Alexandra Ciurcă (-57 kg), dar şi două locuri VII, prin Mihai Boghici (-73 kg) şi Bianca Ungureanu (-63 kg).

La Campionatul Naţional Ne Waza, Alexandra Ciucă s-a clasat pe locul al V-lea, iar Bianca Ungureanu, pe locul al VII-lea.

La cele două competiţii au participat 120 de sportivi (Cupa României), respectiv 95 de sportivi (Campionatul Naţional Ne Waza), de la peste 40 de cluburi din ţară.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.