Seria pentru locul al 13-lea începe cu un eşec: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi 71-86!

Seria pentru locul al 13-lea începe cu un eşec: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi 71-86!

Disputat în această seară în Sala Sporturilor Olimpia, primul meci al seriei dintre CSM Petrolul Ploieşti şi CS Municipal Galaţi, în urma căreia se va decide ordinea pe poziţiile 13-14 ale clasamentului Ligii Naţionale, a fost câştigat de oaspeţi, cu scorul de 86-71 (19-22, 24-16, 20-13, 23-20).

Fără o miză reală, practic, partida a fost folosită de antrenorul echipei noastre pentru a le oferi mai multe minute tinerilor români, Codruţ Dinu evoluând mai bine de jumătate din meci (aproape 23 de minute), George Angelian bifând puţin peste 11 minute, iar Robert Pătraru, în ultimele 4 minute ale confruntării. De altfel, finalul a găsit-o pe CSM Petrolul Ploieşti într-o formulă exclusiv locală, Dinu, Pătraru, Angelian, Ene şi B. Popa regăsindu-se simultan pe teren în ultimele 120 de secunde ale întâlnirii.

Despre meci, nu sunt prea multe de spus, în condiţiile în care oaspeţii au părut mai determinaţi să tragă pentru a evita o nouă „excursie” la Ploieşti şi, mizând mai mult pe o formulă apropiată de cea de bază, au ştiut să profite de plusul de omogenitate şi experienţă. A contat şi absenţa lui Kwamain Mitchell, a contat şi faptul că Octavian Popa Calotă a ieşit, şi el, accidentat la jumătatea sfertului secund, aşa că deznodământul a fost favorabil vizitatorilor, din considerentele amintite mai sus.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat astăzi: Funderburk Jr. (19 puncte, 2×3), Misters (13, 3×3), Aughburns (12), Brkic (8, 1×3), C. Dinu (5, 1×3), A. Ene (5, 1×3), Milin (4), B. Popa (3, 1×3), G. Angelian (2), O. Popa Calotă, C. Chiţu şi R. Pătraru.

Meciul al doilea al seriei este programat joi seară, de la ora 18:30, la Galaţi. În caz de egalitate după primele două întâlniri, confruntarea decisivă se va desfăşura duminică, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia.

Galerie foto: