Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Mureş, mâine seară, în Sala „Olimpia”!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Mureş, mâine seară, în Sala „Olimpia”!

Play-out-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin continuă pentru CSM Petrolul Ploieşti cu meciurile de clasament din zona 11-14, primul adversar fiind CS Municipal Târgu Mureş într-o serie ce se va decide după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”. Este ceea ce putem numi o semifinală a grupei 11-14 – în cealaltă se întâlnesc CSM Galaţi şi CSM Târgu Jiu – câştigătoarele urmând să se confrunte pentru locurile 11-12, iar învinsele, pentru stabilirea poziţiilor 13-14.

Clasată pe primul loc al Grupei 11-18 în Faza a 2-a a campionatului, echipa noastră are avantajul de a juca două meciuri pe teren propriu (în caz că vor fi necesare), aşa că seria cu mureşenii începe mâine seară, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia.

Antrenorul Mihai Popa nu se confruntă cu probleme mari de lot, singura incertitudine planând asupra utilizării lui Matija Milin, care a ratat ultimele patru partide ale echipei noastre din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Steaua, din penultima etapă a fazei secunde a campionatului.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în această ediţie de campionat, fiind colege în prima fază în Conferinţa A, fiecare reuşind să câştige în deplasare: 87-86 pentru CSM Petrolul Ploieşti la Târgu Mureş, respectiv 78-73 pentru adversari în Sala „Olimpia”.

Partida de mâine seară va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alin Faur (Timişoara), Dragoş Barbu (Iaşi) şi Vlad Dumitrescu (Bucureşti), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Mihai Caraion, din Bucureşti. Întâlnirea va putea fi urmărită şi pe canalul de youtube al FRB accesând acest link.

Meciul al doilea al seriei este programat marţi, la ora 19:00, la Târgu Mureş, iar cel de-al treilea, dacă va fi necesar în caz de scor egal după primele două jocuri, va avea loc sâmbătă, 6 mai, ora 18:00, în Sala „Olimpia”.