Hipodromul Ploieşti: Nelson, Ariadne şi Daligar, campionii reuniunii de astăzi!

Hipodromul Ploieşti: Nelson, Ariadne şi Daligar, campionii reuniunii de astăzi!

Hipodromul Ploieşti a găzduit, în această dimineaţă, cea mai amplă reuniune din acest debut de stagiune 2023, CSM Ploieşti organizând, cu sprijinul sponsorului „Supermarket La Cocoş” şi în parteneriat cu Jockey Club Român, un eveniment în care spectatorii au putut asista la nu mai puţin de opt curse: două de calificare, patru de trap şi, în premieră în acest an, două de galop!

Principala cursă de trap a zilei, dotată cu Premiul „Sfântul Gheorghe”, a fost câştigată de armăsarul Nelson, care l-a avut în sulky pe Adrian Marciu, următorii clasaţi fiind Incroyable de Bry (driver Ion Costeanu) şi Prya CD (driver Alin Tronaru). Festivitatea de premiere a fost oficiată de consilierul local Robert Vîscan. Întrecerea a fost urmată de Premiul „Supermarket La Cocoş”, în care acelaşi driver, Adrian Marciu, a avut câştig de cauză cu armăsarul Wicked From Heaven. El a fost premiat de data aceasta de consilierul local Alexandru Ştefan şi de un oaspete inedit al Complexului Hipodrom, antrenorul principal al Petrolului Ploieşti, Florin Pârvu.

Debutul sezonului de galop a propus, cu ajutorul partenerilor de la Jockey Club Român, două curse extrem de spectaculoase: Premiul de Deschidere Jockey Club, în care s-a impus iapa Ariadne (jocheu Radostin Ivanov) şi Premiul Giselda, dedicat primului câştigător de Derby Român pentru rasa pur sânge englez, câştigat de armăsarul Daligar (jocheu Dobrin Lukov)!

În celelalte curse de trap ale zilei s-au impus Kzarevitch (Premiul Domnişoru) şi Eden CD (Premiul Darius).

Reuniunea de astăzi a avut parte şi de un moment mai deosebit, driverul Laurenţiu Matei alegând să-şi ceară iubita în căsătorie la finalul Premiului „Supermarket La Cocoş”, în care a luat startul cu iapa Haiti The Best! N-a câştigat cursa, venind al 4-lea, dar a primit un „DA” hotărât din partea Iulianei în faţa întregii tribune, iar asta a contat, cu siguranţă, mai mult decât orice trofeu. Felicitări şi casă de piatră!

Altfel, ca de obicei, cei mai mici dintre spectatori s-au putut plimba gratuit cu calul Mokka, având, totodată, amenajat un „fun corner” unde s-au putut juca sub sub atenta supraveghere a angajaţilor Complexului Hipodrom.

Partenerii reuniunii hipice de astăzi au fost: Supermarket La Cocoş, Jockey Club Român, Radio Prahova, Centrul de echitaţie „Luna Horse”, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti şi Info Ploieşti City.

Următoarea reuniune hipică este programată duminică, 7 mai, atunci când se vor ţine Premiul „Independenţei” şi Premiul Europei!

Galerie foto:

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab