CSM Petrolul Ploieşti, victorie clară cu CSM Galaţi! Urmează CSM Miercurea Ciuc în play-out!

CSM Petrolul Ploieşti, victorie clară cu CSM Galaţi! Urmează CSM Miercurea Ciuc în play-out!

CSM Petrolul Ploieşti a încheiat cu o victorie Faza a II-a a Ligii Naţionale de Baschet şi va aborda play-out-ul din poziţia de câştigătoare a Grupei 11-18, cu avantajul a o întâlni în primul tur pe ultima clasată, CSM VSKC Miercurea Ciuc!

Băieţii pregătiţi de Mihai Popa s-au respectat şi în această seară şi au reuşit să câştige derbiul grupei, cu ocupanta poziţiei secunde, CS Municipal Galaţi, în ciuda problemelor de lot şi chiar a faptului că inclusiv o înfrângere la 7 puncte le asigura locul al 11-lea. A fost 87-76 (19-22, 19-21, 30-16, 19-17) pentru CSM Petrolul Ploieşti la capătul unei partide în care s-au simţit absenţele lui Popa Calotă, Milin, Ene şi Dinu, primii trei accidentaţi, ultimul – „ocupat” cu Turneul Final al categoriei „U16”, dar a contat forcingul din repriza secundă, după o primă parte cu multe suişuri şi coborîşuri.

Decisive au fost, practic, primele cinci minute de după pauză, în care s-a ajuns de la 38-43 la 55-47 după un parţial de 17-4 al băieţilor noştri, de neoprit pentru o defensivă a oaspeţilor debusolată. S-a ajuns, chiar, la o diferenţă maximă de 21 de puncte (80-59, minutul 34), ce părea greu de anticipat pe parcursul primei părţi, şi doar relaxarea din final a petroliştilor a făcut ca tabela să indice numai 11 puncte între cele două formaţii la ultima sirenă a meciului. Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat: Brkic (25 puncte, 2×3, 7 recuperări), Funderburk Jr. (20, 4×3, 6 recuperări, 10 pase decisive), Misters (13, 2×3), Aughburns (8), Chiţu (8, 1×3), Mitchell (5), B. Popa (5, 1×3), G. Angelian (3, 1×3), R. Pătraru.

Echipa noastră încheie, aşadar, Grupa 11-18 pe primul loc şi va întâlni în primul tur al play-out-ului formaţia de pe locul al 18-lea, CSM VSKC Miercurea Ciuc. Se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 partide”, iar primele două confruntări sunt programate săptămâna viitoare, marţi şi joi, de la ora 18:0, în Sala Sporturilor Olimpia. Următoarele meciuri vor fi la Miercurea Ciuc, pe 19 şi 21 aprilie (al doilea dacă este necesar), iar cel de-al 5-lea, în caz că se va ajunge acolo, este programat la Ploieşti, pe data de 24 aprilie. Celelalte perechi din play-out sunt CSM Galaţi – ABC Laguna Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti – CSM Târgu Jiu şi CSM Târgu Mureş – CSM 2007 Focşani. Cele patru învingătoare vor continua meciurile de clasament pentru poziţiile 11-14, iar învinsele se vor confrunta în zona 15-18, pentru stabilirea celor două retrogradate.

Conform unei decizii a Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, întrunit ieri, Play-Out-ul Ligii Naţionale se va juca după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” în primul tur şi în turul secund numai în zona 15-18, în care se vor decide cele două formaţii retrogradate, şi după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri” în turul secund în zona 11-14 şi în turul al 3-lea, în toate meciurile de clasament.

Galerie foto: