Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi, „finala” Grupei 11-18!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi, „finala” Grupei 11-18!

CSM Petrolul Ploieşti încheie, mâine seară, Faza a 2-a a campionatului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, urmând să joace, în Sala Sporturilor Olimpia, începând cu ora 19:00, în compania formaţiei CS Municipal Galaţi. Este, practic, derbiul Grupei 11-16, între primele două clasate, băieţii noştri ocupând primul loc graţie victoriei obţinute în tur, scor 84-77. Datorită acestui rezultat, calculele privind câştigarea grupei ne sunt extrem de favorabile, inclusiv o înfrângere la 7 puncte diferenţă asigurându-ne prima poziţie a clasamentului Grupei 11-16.

Antrenorul Mihai Popa nu va putea conta în meciul de mâine pe Matija Milin, care a suferit o entorsă de gleznă în meciul cu Steaua, de vineri, şi este indisponibil.

Câştigarea grupei aduce, în principiu, un adversar mai accesibil în play-out-ul care va debuta săptămâna viitoare, „perechile” fiind 11-18, 12-17, 13-16 şi 14-15. Adversara echipei noastre se poate alege dintre CS Municipal Târgu Jiu, ABC Laguna Bucureşti şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, în funcţie de rezultatele consemnate în runda de mâine, ale cărei partide sunt programate la aceeaşi oră, 19:00. Datele meciurilor din primul tur al play-out-ului, în care se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, sunt: 12 şi 14 aprilie (primele două meciuri, acasă), 18 şi 20 aprilie (următoarele două meciuri, în deplasare, al doilea dacă este necesar) şi 23 aprilie (meciul 5, acasă, dacă este necesar).

Revenind la meciul de mâine seară, din Sala „Olimpia”, programat să înceapă la ora 19:00, să spunem că accesul publicului este liber, dar şi că va putea fi urmărit „live” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=YP7I7kTQN3g.