Revanşă în oglindă: CSM Petrolul Ploieşti – CSA Steaua Bucureşti 85-84!

Revanşă în oglindă: CSM Petrolul Ploieşti – CSA Steaua Bucureşti 85-84!

Meciurile dintre CSM Petrolul Ploieşti şi CSA Steaua Bucureşti au fost speciale în ultimele două sezoane, dar nu din cauza vreunei rivalităţi „transferate” de la fotbal, ci a unui dramatism pe care cele două formaţii… reuşesc să-l ofere de fiecare dată.

În această seară, a fost momentul să ne bucurăm pentru o victorie obţinută cu mari emoţii, după o revenire de la -9 şi cu o desfăşurare a ultimului minut parcă în oglindă cu cea din meciul tur, desfăşurat în primele zile ale acestei luni, în Capitală. Atunci, „militarii” se impuneau cu 95-93 întorcând scorul după două „libere” ratate de Misters, acum a fost rândul lui Vujadinovic să „tremure” la linia de fault când mai erau 18 secunde din meci şi o putea aduce pe Steaua în avantaj, scorul fiind atunci 83-82 pentru Petrolul, şi să irosească ambele şuturi! Aşa, Funderburk Jr., „locomotiva” revenirii ploieştene din ultimul sfert, a dus tabela la 85-82, Popa Calotă a făcut un fault inteligent la Luca Vasile, oferindu-i două „libere” în locul unui posibil şut egalizator, şi meciul s-a încheiat 85-84 (26-17, 20-27, 15-25, 24-14), cu alte două ratări de la linia de fault aparţinându-i de data aceasta lui Brkic.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Funderburk Jr. (21 puncte, 2×3, 7 rec. 6 p.d.), Brkic (17), B. Popa (14, 3×3), Mitchell (9, 1×3), Popa Calotă (7), Misters (6), Aughburns (5), Ene (3, 1×3), Chiţu (3, 1×3), C. Dinu şi Milin.

În urma victoriei din această seară, echipa noastră şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului Grupei 11-18 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, putând să fie chiar sigură de această poziţie în cazul în care CS Municipal Târgu Mureş câştigă mâine la Galaţi.

În ultima etapă a acestei faze, CSM Petrolul Ploieşti va juca, joi, de la ora 19:00, tot în Sala Sporturilor Olimpia, cu CS Municipal Galaţi.

Galerie foto: