Campionii de la „Mihai Viteazul”, felicitaţi de baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Campionii de la „Mihai Viteazul”, felicitaţi de baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti a făcut, astăzi, o vizită la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” pentru a felicita cele două formaţii de baschet ale cunoscutei instituţii de învăţământ din Ploieşti pentru performanţa realizată la finalul săptămânii trecute: titlurile de campioane naţionale obţinute atât la fete, cât şi la băieţi, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ediţia 2022-2023!

Fetele pregătite de prof. Alexandru Călin au câştigat competiţia de la Iaşi, iar băieţii antrenaţi de prof. Nicolae Băcan s-au impus în turneul desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, numitorul comun fiind… CSM Ploieşti. Asta, în condiţiile în care cele două loturi de sportivi au fost alcătuite aproape în totalitate din sportivi legitimaţi la club, componenţi ai celor două echipe de baschet „U17” care luptă pentru titlul naţional şi în cele două competiţii organizate de Federaţia Română de Baschet.

Premergător întâlnirii cu seniorii de la CSM Petrolul Ploieşti, componenţii celor două echipe ale colegiului au avut parte de o scurtă „lecţie deschisă” desfăşurată sub supravegherea prof. Nicolae Băcan, Agnes Zane, de la fete, şi Robert Pătraru, de la băieţi, fiind… şcoşi la tablă pentru a prezenta o serie de aspecte tactice legate de cele două faze ale jocului.

„De când i-am preluat ca diriginte, mi-am propus ca această clasă să performeze în toate domeniile, atât în sport, cât şi la învăţătură. Şi să ştiţi că până acum am avut 18 bursieri de merit şi de performanţă din 22 de copii, deci şi acesta poate fi considerat un record. Anul trecut am luat locul 3 la baschet, o performanţă ţinând cont că ei erau clasa a 9-a. Apoi, la începutul clasei a 10-a, ne-am propus să fim campioni şi am reuşit să îndeplinim acest obiectiv. Le-am spus că vom face performanţă pentru a rămâne în istorie – campioni atât la fete, cât şi la băieţi – şi fiţi siguri că vor urma doi ani la fel de buni. Este o performanţă unicat inclusiv la nivel naţional, din ce ştim, nicio altă instituţie şcolară nereuşind până acum să fie campioană cu fetele şi cu băieţii în acelaşi an”, a declarat prof. Nicolae Băcan.

Apoi, pe terenul de sport, baschetbaliştii le-au oferit, simbolic, medaliile de campioni mai tinerilor lor colegi, unii dintre aceştia – Codruţ Dinu, Robert Pătraru sau George Angelian – fiindu-le, de altfel, deja colegi la prima echipă a CSM Petrolul Ploieşti.

Prezent la eveniment, directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Gabriel Ţaga, a declarat: „Suntem bucuroşi că, pe lângă cei peste 100 de olimpici naţionali, liceul are acum şi echipele de baschet care au reuşit să câştige locul 1 la nivel naţional! Noi avem deja o tradiţie la volei, cele două echipe fiind şi ele calificate la faza naţională, însă mă bucură faptul că aceşti copii de la baschet sunt şcolarizaţi la toate disciplinele sportive cu rezultate foarte bune, ceea ce dovedeşte că se poate face şi performanţă şcolară, dar şi sportivă”.

Galerie foto: