Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, succes clar în fieful Lagunei Bucureşti!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, succes clar în fieful Lagunei Bucureşti!

Revederea cu „rechinii” de la Laguna Bucureşti a fost un bun prilej pentru CSM Petrolul Ploieşti să obţină o nouă victorie reconfortantă în Liga Naţională de Baschet Masculin, băieţii noştri reuşind să se impună în această după-amiază, în „Arena de Baschet”, cu 86-60 (28-17, 13-12, 22-17, 23-14).

Partida retur nu a diferit prea mult de cea disputată în urmă cu mai puţin de trei săptămâni în Sala „Olimpia”: elevii lui Mihai Popa şi-au făcut meciul uşor după un prim sfert în care au excelat la capitolul ofensivă, iar tehnicianul a mizat din nou pe jucătorii români care prind, de obicei, mai puţine minute. Codruţ Dinu şi George Angelian s-au completat excelent în primele 10 minute, cel de-al doilea venind cu 5 puncte în momentul în care l-a înlocuit pe colegul lui de la „U17”, ieşit cu 3 greşeli personale, apoi, pe parcursul meciului Andrei Ene şi, chiar, Mihai Comănescu, aflat la debutul stagional, au avut prilejul să petreacă minute bune pe parchet.

Totodată, în contextul în care Octavian Popa Calotă, Matija Milin (accidentaţi) şi Christian Chiţu, revenit după o entorsă, nu au intrat deloc, iar Brkic a „adunat” 4 faulturi încă din minutul 25, a fost şi meciul în care şi Brandon Aughburns a putut jucat puţin peste 25 de minute, timp în care a adunat 12 puncte, cu procentaj perfect, 100% – 2/2 la „2 puncte”, 1/1 la… „3 puncte” şi 5/5 la „libere” -, 5 recuperări şi 3 pase decisive!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această după-amiază: Brkic (17 puncte, 2×3), Misters (15, 3×3), B. Popa (13, 2×3), Aughburns (12, 1×3), Funderburk Jr. (11, 1×3), G. Angelian (7, 1×3), A. Ene (6), C. Dinu (3, 1×3), Mitchell (2) şi M. Comănescu.

Echipa noastră se menţine pe prima poziţie a clasamentului play-out-ului, iar în etapa a 6-a a acestei faze va susţine, la finalul săptămânii viitoare ultimul meci extern din seria de patru din această perioadă, pe terenul celor de la CS Municipal 2007 Focşani.