Handbal: „naţionala” de cadete, start cu două victorii şi un eşec la Jocurile Mediteraneene!

Handbal: „naţionala” de cadete, start cu două victorii şi un eşec la Jocurile Mediteraneene!

Cu două sportive de la CSM Ploieşti în lot – portarul Elena Coşerea-Pîtiu şi „centrul” Delia Roşu – echipa naţională de cadete a României a parcurs, ieri şi astăzi, prima fază a grupelor la Jocurile Mediteraneene de la Nafplio (Grecia), încheind Grupa B pe poziţia secundă a clasamentului.

„Tricolorele” au câştigat ambele partide de ieri, 28-22 (9-8, 7-8, 12-6) cu Grecia şi 28-23 (11-7, 8-8, 9-8) cu Tunisia, pentru ca, astăzi, să cedeze cu 32-24 (10-9, 12-8, 10-7) în faţa Turciei. Portarul Elena Coşerea-Pîtiu a apărat în cele două meciuri de ieri, iar astăzi s-a supus rotaţiei celor 3 portari şi a rămas în tribună, iar Delia Roşu a marcat 5 goluri (3 din „7 metri”) cu Grecia, 1 cu Tunisia şi 3 cu Turcia.

România va continua competiţia în Faza a 2-a a grupelor, denumită „High Level”, în care s-au calificat primele trei clasate în fiecare dintre cele două grupe preliminare, urmând să joace mâine, de la 17:15, joi şi vineri, de la 10:00, în compania formaţiilor ce vin din Grupa A preliminară.

Elena Coşerea-Pîtiu şi Delia Roşu sunt pregătite la club de Geta Opincariu şi Cristi Roşu şi evoluează cu precădere în echipa de junioare 3, Delia fiind utilizată constant şi la nivelul junioarelor 2.

Galerie foto: