Patinaj viteză: Eduard Niţu, clasări onorabile la Campionatul Mondial de Juniori!

Patinaj viteză: Eduard Niţu, clasări onorabile la Campionatul Mondial de Juniori!

Sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti au participat, în weekend, la Campionatul Mondial de Juniori de la Inzell (Germania), reuşind clasări onorabile în special prin Eduard Niţu, cel care a reuşit să ocupe locul al 14-lea la 500 metri (timp 36.66 secunde) şi locul al 20-lea la 1000 metri (timp 1:12.26 minute).

Din păcate, uşor accidentat, Sebastian Mihalache a venit doar pe 49 la 500 metri (timp 38.47 secunde) şi a fost retras din cursa de 1500 de metri de sâmbătă, în speranţa că va fi apt pentru proba de „Team Sprint”, de duminică. Problemele medicale au persistat, aşa că România nu a putut participa nici în cursa de ieri, în care Eduard Niţu şi Sebi Mihalache făceau echipă cu sportivul Coronei Braşov, Robert Nechita.

La finalul acestei săptămâni, CSM Ploieşti va fi reprezentat de alţi doi sportivi pregătiţi de Marius Băcilă – Yanis Şoptăreanu şi Ioana Stan – la Campionatul Naţional pe Probe şi Poliatlon pentru Juniori Mici, ce se va desfăşura tot la Inzell, iar, peste două săptămâni, Eduard Niţu şi Sebastian Mihalache vor fi prezenţi, tot în Germania, la Campionatul Naţional pe Probe şi Poliatlon pentru Seniori şi Juniori A.