Baschet, Liga Naţională: CSM Focşani, primul adversar din play-out pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Baschet, Liga Naţională: CSM Focşani, primul adversar din play-out pentru CSM Petrolul Ploieşti!

CSM Petrolul Ploieşti debutează, mâine seară, în Play-out-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu o întârziere de câteva zile, în contextul în care partida din weekend, cu Laguna Bucureşti, a fost amânată pentru a se face loc turneului EYBL „U17”.

Începem, aşadar, cu etapa a 2-a, care programează un meci tot în Sala Sporturilor Olimpia, în compania celor de la CSM 2007 Focşani. Va debuta la ora 18:00 şi se anunţă destul de dificil, atât prin prisma moralului băieţilor noştri, care trebuie să treacă peste cele cinci înfrângeri consecutive care au dus la ratarea calificării în „Top 10”, cât şi a formei adversarilor, care au reuşit la startul play-out-ului să câştige destul de clar în faţa Mureşului, scor 79-72.

„Focşaniul este o formaţie care a făcut o serie de schimbări de lot bune, a adus jucători mai bine cotaţi şi asta s-a văzut şi în evoluţiile şi rezultatele din ultima vreme. Începem, practic, un alt campionat, cu avantajul punctelor obţinute în prima fază, dar cu o miză clară, toate echipele încercând să stea departe de ultimele locuri şi, implicit, să evite retrogradarea. Presiunea creşte, iar noi avem şi misiunea de a depăşi nereuşitele din ultimele meciuri şi a regăsi forma care ne-a dus atât de aproape de accederea între primele zece echipe ale campionatului”, spune coordonatorul secţiei de baschet, Ionuţ Ivan.

Antrenorul Mihai Popa nu se confruntă cu probleme de lot, inclusiv Veljko Brkic fiind refăcut după accidentarea suferită în partida cu BC CSU Sibiu.

Meciul de mâine seară va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Alexandra Stan (Bucureşti), Sorin Drugău (Braşov) şi Lorand Bukuresti (Sovata), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Mihai Caraion, din Bucureşti. Partida va  putea fi urmărită pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.

Accesul publicului este liber, aşa că vă aşteptăm, la ora 18:00, la Sala Sporturilor Olimpia pentru a fi alături de băieţi!