CSM Petrolul Ploieşti s-a calificat la Turneul Final al EYBL „U17”!

CSM Petrolul Ploieşti s-a calificat la Turneul Final al EYBL „U17”!

CSM Petrolul Ploieşti s-a calificat pentru Turneul Final al Conferinţei Sud din cadrul European Youth Basketball League din postura de câştigătoare a Grupei A după ce s-a impus în toate cele patru meciuri ale Turneului 2, desfăşurat în aceste zile la Ploieşti, şi a ajuns la un bilanţ general de 7 victorii şi o singură înfrângere.

Astăzi, imediat după prânz, băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir au câştigat fără drept de apel ceea ce a fost, practic, finala grupei, cu Ştiinţa Bucureşti, scor 85-56 (18-18, 20-13, 23-15, 24-10), şi nu mai au nevoie de alte calcule legate de calificare. Într-o atmosferă de meci mare, cu galerii, majorete şi baschet de calitate, CSM Petrolul Ploieşti a arătat că este echipa care merită să meargă la Turneul Final, victoria la scor reprezentând şi o mică revanşă pentru semifinala de la „U16” din sezonul trecut, câştigată de Ştiinţa la doar două puncte.

Codruţ Dinu şi-a confirmat statutul de lider cu o evoluţie impecabilă, concretizată, între altele, în 7 coşuri de la distanţă pentru un procentaj de 63%, pivoţii şi-au făcut şi ei treaba în „căciulă”, iar defensiva a fost şi de această dată la înălţime, oaspeţii nereuşind decât în primul sfert să treacă de 15 puncte!

Eroii victoriei de astăzi au fost: Codruţ Dinu (25 puncte, 7×3), David Raşoga (16), Robert Pătraru (14, 4×3), George Angelian (13), Christos Manthopoulos (7), Rareş Mihalache (4), Răzvan Popa (3), Rareş Movileanu (3, 1×3), Armand Suciu, David Naum, Alexandru Dimov şi Mihai Oprea.

Turneul Final va avea loc, foarte probabil, la Skopje (Macedonia de Nord) în luna aprilie şi va avea la start opt echipe: cele trei câştigătoare de grupe, cea mai bună ocupantă de loc 2 plus alte patru formaţii cărora EYBL le va acordat câte un „wild card”. Turneele secunde ale celorlalte două grupe sunt programate în perioada 9-12 februarie (Grupa B) şi 23-26 februarie (Grupa C).

Felicitări, băieţi, şi mulţumiri sponsorilor principali – „Coral Impex” şi „Starea Naţiei” – pentru implicarea în participarea băieţilor în competiţie europeană!

Codruţ Dinu, MVP-ul turneului!

La fel ca la primul turneu, EYBL a oferit şi premii individuale la finalul competiţiei de la Ploieşti. Având ca reper statisticile din cele patru meciuri din Sala „Olimpia”, reprezentanta EYBL, Martina Aho, i-a premiat pe Christios Manthopoulos – MVP al echipei, pe George Angelian – selecţionat în „5”-ul turneului, şi pe Codruţ Dinu – MVP al turneului!

La turneul din Germania, Codruţ Dinu a fost considerat cel mai bun jucător al echipei noastre, iar George Angelian a fost, şi atunci, fiind inclus în „cel mai bun 5” al competiţiei.

În cele 8 partide ale acestei faze, Codruţ Dinu a avut medii de 20.3 puncte/meci, iar George Angelian a încheiat competiţia cu 14.5 puncte/meci.

Rezultatele echipei noastre în cele două turnee au fost următoarele:

63-49 vs Academy Istanbul

61-68 vs Balkan Botevgrad

84-62 vs NTSV-Wildcats Hamburg

72-58 vs Inter Bratislava

67-55 vs London Elite

92-70 vs Debrecen Academy

78-55 vs Napoli Basket

85-56 vs Ştiinţa Bucureşti

Galerie foto: