Sabina Enache, desemnată „Sportivul anului 2022” în cadrul Galei Tineretului Prahovean!

Sabina Enache, desemnată „Sportivul anului 2022” în cadrul Galei Tineretului Prahovean!

Sabina Enache, gimnasta Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, a primit, aseară, titlul de „Sportivul anului 2022”, în cadrul primei ediții a Galei Tineretului Prahovean organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova.

Premiul i-a fost înmânat de doamna Lector universitar doctor Mirela Dulgheru, Campioană Mondială Universitară la săritura în lungime. Alături de domnia sa, din juriu au mai făcut parte Corina Ungureanu, dublă Campioana Mondială și Europeană (ambele Cetățeni de Onoare ai Municipiului Ploiești) și Ionuţ Urzeala, Preşedinte ISports Ploieşti, membru în Consiliul de conducere al Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Prahova.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova şi a oferit premii la nu mai puţin de 20 de secţiuni. Sabina Enache a fost nominalizată şi la „Premiul de popularitate”, care s-a bazat pe sistem electronic de vot.

În 2022, primul an în care a activat ca senioară, eleva Simonei Puiu a fost campioană naţională cu echipa, triplă vicecampioană la individual (all-around, cerc şi măciuci), medaliată cu bronz la minge, precum şi medaliată cu bronz la Cupa României. Totodată, Sabina a participat, în primăvară, la Cupa Mondială de la Sofia şi la Cupa Mondială de la Atena, iar în luna mai a reprezentat România la Gimnaziada ISF din Franţa, unde a ocupat locul 6, fiind premiată în cadrul ceremoniei speciale organizată de Ministerul Educaţiei la Biblioteca Centrală Universitară Bucureşti.

Galerie foto: