EYBL „U17”: CSM Petrolul Ploieşti, victorie lejeră cu Napoli înaintea „finalei” cu Ştiinţa Bucureşti!

EYBL „U17”: CSM Petrolul Ploieşti, victorie lejeră cu Napoli înaintea „finalei” cu Ştiinţa Bucureşti!

Echipa de baschet „U17” a CSM Petrolul Ploieşti a câştigat, în această seară, cel mai uşor meci al Turneului 2 al EYBL Cup, disputat în compania singurei formaţii fără victorie în Grupa A, Napoli Basket, şi se pregăteşte să dea, mâine, bătălia decisivă cu Ştiinţa Bucureşti pentru calificarea la Turneul Final al Conferinţei Sud!

A fost 78-55 (19-12, 17-15, 24-12, 18-16) pentru băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan la capătul unei confruntări fără istoric, în care tehnicianul echipei noastre a putut să ruleze întregul lot de jucători şi să-i odihnească destul de mult pe Codruţ Dinu sau George Angelian. S-au exersat schemele de joc, a marcat toată lumea, iar băieţii s-au încărcat cu energia primită de la un public extraordinar – prezent ca la meciurile de seniori -, în perspectiva confruntării de mâine, cu Ştiinţa Bucureşti. Şi, tot ca la partidele din Liga Naţională, în această seară ne-au fost alături şi majoretele de la Palatul Copiilor – „Cheerleading Jumpers” (coordonator Maria Anghel)!

Pentru formaţia noastră au jucat astăzi: Al. Dimov (13 puncte, 2×3), C. Dinu (11, 1×3), Manthopoulos (10), G. Angelian (8), D. Raşoga (8, 2×3), R. Mihalache (8), M. Oprea (6), R. Popa (4), R. Pătraru (3, 1×3), R. Movileanu (3), D. Naum (2) şi A. Suciu (2).

După 7 etape, CSM Petrolul Ploieşti şi Ştiinţa Bucureşti au bilanţ identic, 6 victorii şi o înfrângere, aşa că meciul de mâine, de la ora 13:00, care închide, de altfel, Turneul 2, este o adevărată finală a Grupei A, învingătoarea urmând să-şi asigure prezenţa în Turneul Final al Conferinţei Sud.

De altfel, conform informaţiilor obţinute astăzi de la reprezentanta EYBL la turneul de la Ploieşti, Martina Aho, anul acesta EYBL organizează două Turnee Finale separate pentru cele două conferinţe ale competiţiei, Sud şi Nord. Pentru Turneul Final al Conferinţei Sud, la care vor participa 8 formaţii, se vor califica automat câştigătoarele celor trei grupe, plus cea mai bună formaţie de pe locul al 2-lea. Celelalte patru poziţii vor fi alocate prin „wild card”-uri oferite de EYBL pe criterii sportive, evident, dar şi în strânsă legătură cu implicarea echipelor în desfăşurarea competiţiei.

Revenind la Grupa A, pentru CSM Ploieşti lucrurile stau în felul următor:

– câştigă mâine meciul cu Ştiinţa şi, implicit, grupa, şi îşi asigură locul la Turneul Final;

– pierde mâine, încheie grupa pe locul al 2-lea, intrând la „balotaj” cu Balkan Botevgrad şi Academy Istanbul (care a produs astăzi surpriza şi a câştigat cu Debrecen Academy şi în mod normal va câştiga mâine cu Wildcats Hamburg), şi aşteaptă derularea turneelor 2 din Grupele B (9-12 februarie) şi C (23-26 februarie) pentru a afla dacă este cea mai bună echipă de pe locul al 2-lea; cu menţiunea că în celelalte două grupe sunt în acest moment câte două formaţii fără înfrângere şi e greu de crezut că măcar una va acumula două înfrângeri în ultimul turneu;

– evident, rămâne şi varianta unui „wild card”, destul de probabilă după evoluţiile avute în competiţie şi implicarea la buna desfăşurare a acesteia.

Desigur, pentru a scăpa de alte emoţii, băieţii sunt decişi să rezolve calculele mâine, în 40 de minute, aşa că vă aşteptăm la Sala Sporturilor Olimpia pentru a-i susţine!

Programul complet al zilei este următorul:

Inter Bratislava – Debrecen Academy, Ora 9:00

NTSV-Wildcats Hamburg – Academy Istanbul, Ora 11:00

CSM Petrolul Ploieşti – Ştiinţa Bucureşti, Ora 13:00

Galerie foto: