Echipele de baschet „U17” şi „U14”, un loc 2 şi un loc 4 la „Winter Tournament 2023”, de la Belgrad!

Echipele de baschet „U17” şi „U14”, un loc 2 şi un loc 4 la „Winter Tournament 2023”, de la Belgrad!

Cele două echipe de baschet juniori ale CSM Petrolul Ploieşti care au participat, în acest weekend, la „Winter Tournament 2023” de la Belgrad se întorc acasă cu un loc 2, grupa „U17” şi un loc 4, grupa „U14”. Băieţii au disputat câte patru meciuri cu adversari din spaţiul ex-iugoslav, Bulgaria sau Austria, au avut parte de întâlniri cu grade diferite de dificultate, chiar şi de arbitraje potrivnice spre finalul competiţiei, şi au plusat la capitolul experienţă atât în perspectiva partidelor din competiţia internă, cât şi a turneelor secunde din European Youth Basketball League, programate în luna februarie.

Echipa „U17” a câştigat toate cele trei partide din grupă, decisiv fiind succesul din ultimul meci, obţinut în faţa gazdelor de la OKK Belgrad şi chiar al unor arbitri mai… patrioţi decât era cazul la o competiţie cu caracter amical. Astăzi însă, în finala cu slovenii de la KK Jance Ljubljana, CSM Petrolul Ploieşti a cedat cu 60-50, extrem de importantă fiind şi absenţa liderului echipei, Codruţ Dinu, care a „zburat” spre ţară pentru a fi în lotul echipei de seniori la confruntarea din această seară, cu FC Argeş Piteşti.

Rezultatele băieţilor pregătiţi de Ionuţ Ivan au fost următoarele:

Grupă

CSM Petrolul Ploieşti  U17 – All Star Podgorica 89-29

Akademik Plovdiv – CSM Petrolul Ploieşti U17 67-76

CSM Petrolul Ploieşti U17 – OKK Belgrad 74-72

Finala

CSM Petrolul Ploieşti – KK Jance Ljubljana 50-60

Lotul de jucători folosit în turneu a fost următorul: George Angelian, Robert Pătraru, Răzvan Popa, Christos Manthopoulos, David Naum, Andrei Velcea, Rareş Mihalache, Armand Suciu, Codruţ Dinu, Rareş Movileanu, Alexandru Dimov, David Raşoga şi Octavian Toma.

La „U14”, competiţie care a avut la start 12 echipe, CSM Petrolul Ploieşti a câştigat uşor cele două partide din grupă, apoi a avut ghinionul de a da în semifinală tot peste o formaţie locală, KK Flash Belgrad, şi peste aceiaşi arbitri sârbi… dedicaţi echipelor gazdă. Elevii lui Ionuţ Ivan au cedat cu 64-60 confruntarea cu KK Flash Belgrad, pentru ca, astăzi, în Finala mică, să fie învinşi cu 70-63 de Vienna United.

Rezultatele echipei U14:

Grupă

CSM Petrolul Ploieşti – KK Triumf Nis 86-48

CSM Petrolul Ploieşti – KK Hidria 99-40

Semifinală

CSM Petrolul Ploieşti – KK Flash Belgrad 60-64

Finala mică

CSM Petrolul Ploieşti – Vienna United 63-70

Lotul de jucători de la „U14” a fost următorul: Vlad Borcan, Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalcea, Rareş Tudorie, Ştefan Dobre, David Iordăchescu, Darius Coman, Andrei Marcu, David Ilie, Filip Barbu, Alexandru Petre şi Andrei Nicolae.

Fascinaţi de atmosfera meciurilor din Euroligă!

Pe lângă meciurile disputate, componenţii celor două echipe se întorc de la Belgrad şi cu experienţa prezenţei în tribună la două meciuri din Euroliga Masculină: joi au fost martori la Steaua Roşie Belgrad – AS Monaco (92-68), în „Aleksandar Nikolic Arena”, iar vineri seară au mers în „Stark Arena”, la partida dintre Partizan Belgrad şi Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, scor 83-65.