Debut neinspirat de an: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Mureş 73-78, în „Olimpia”!

Debut neinspirat de an: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Mureş 73-78, în „Olimpia”!

Debut cu stângul în noul an pentru CSM Petrolul Ploieşti, care a cedat, în această seară, chiar în Sala Sporturilor Olimpia, în faţa celor de la CS Municipal Târgu Mureş, scor 73-78 (17-17, 22-19, 18-20, 16-22)!

Nu erau prea multe elemente care să anunţe un astfel de eşec, dar probabil că cele aproape două săptămâni scurse de la ultimul meci, timp în care adversarii au disputat două partide, presiunea unui joc care putea decide clasarea în zona 1-5 a Conferinţei A, ori revenirile lui Person şi Vujadinovic în lotul oaspeţilor sunt parte din explicaţiile unui rezultat neaşteptat. Evident, dincolo de aspecte tehnico-tactice, pe care staff-ul echipei le va identifica, în mod cert.

Meciul a mers pe principiul „ce începe prost se termină şi mai prost”, pentru că primele minute au fost greoaie, cu multe ratări şi prea puţină combativitate în defensivă. Mureşul a condus cu 13-2 şi 17-9, însă ultimele 150 de secunde ale sfertului de debut a adus un parţial de 8-0 pentru CSM Petrolul Ploieşti, iar momentele dificile păreau depăşite. Mai ales că, imediat după reluare, de la 19-19 s-a făcut 28-19, iar George Trif s-a văzut nevoit să ceară time-out pentru a opri iureşul ploieştean. S-a ajuns, imediat, la 31-21 şi se părea că meciul curge bine pentru noi, dar până la pauza mare diferenţa s-a strâns la o singură posesie, 39-36, anunţând o repriză secundă de „care pe care”.

Cu tot sprijinul publicului, numeros şi implicat şi în această seară, partea a doua a meciului a fost de „aşa nu” pentru elevii lui Mihai Popa, care au făcut cel mai încâlcit joc de pe teren propriu în acest sezon şi n-au avut replica necesară în faţa unei formaţii mureşene evident mai limpezi în ambele faze ale jocului. Cu procentaje mai bune la şuturi, cu mai multă inspiraţie în ultimele minute ale partidei, în care s-a mers „cap la cap” până la 70-69 şi 70-71 (minutul 38), oaspeţii au „furat” victoria şi au făcut şi mai complicate calculele pentru „top 5” al conferinţei.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: B. Popa (18 puncte, 2×3), Brkic (11), Misters (10, 2×3), Mitchell (2×3), Aughburns (8), O. Popa Calotă (4, 1×3), Milin (4), Funderburk (3, 1×3), A. Ene (3, 1×3) şi C. Dinu (3, 1×3).

Pauzele dintre reprize, precum şi momentele de time-out au fost animate şi de această dată de majoretele de la Palatul Copiilor – „Cheerleading Jumpers”, coordonate de doamna profesoară Maria Anghel

Pentru CSM Petrolul Ploieşti urmează, sâmbătă, de la ora 20:30, o deplasare dificilă, pe terenul campioanei „U”-BT Cluj-Napoca, apoi meciul de pe teren propriu cu FC Argeş Piteşti, programat duminică, 15 ianuarie, cu începere de la ora 19:00.

Galerie foto: