CSM Petrolul Ploieşti încheie anul en fanfare: 99-77 la CSM VSKC Miercurea Ciuc!

CSM Petrolul Ploieşti încheie anul en fanfare: 99-77 la CSM VSKC Miercurea Ciuc!

Final de an spectaculos pentru CSM Petrolul Ploieşti, care s-a impus, în această seară, în uvertura etapei a 12-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, Conferinţa A, cu 99-77 (28-17, 17-26, 28-19, 26-15) pe terenul celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc. A fost a 8-a victorie obţinută de elevii lui Mihai Popa în ultimele nouă etape de campionat, iar sărbătorile de iarnă găsesc echipa noastră pe prima poziţie a clasamentului conferinţei, cu riscul de a fi detronată doar de campioana „U”-BT Cluj-Napoca, formaţie care mai are de disputat două meciuri până la sfârşitul anului.

Meciul de la Miercurea Ciuc a fost cu mici emoţii doar în contextul relaxării ploieştenilor după debutul extrem de convingător, ce părea să-i îngenuncheze rapid pe amfitrioni. CSM Petrolul Ploieşti a condus cu 28-17 la finalul primului sfert, iar uşurinţa cu care se marca i-a făcut, probabil, pe băieţii noştri să pună mai puţin accent pe defensivă, ceea ce a părut destul de riscant. Ciucanii au ţinut aproape, ba chiar au reuşit să treacă în avantaj cu un minut înainte de pauză şi numai un coş de „3 puncte” al lui Milin a făcut ca tabela să ne fie favorabilă la plecarea la vestiare.

Mihai Popa a avut timp pentru a face reglajele necesare în special pentru faza de apărare, iar asta avea să se vadă după reluare: gazdele au mai înscris doar 34 de puncte şi, chiar dacă în primele minute au reuşit să stea la o distanţă decentă în spate, n-au mai avut suflu începând din finalul sfertului al treilea, atunci când CSM Ploieşti a trecut graniţa ecartului de 10 puncte! Ciucul a picat definitiv în primele cinci minute ale ultimei secvenţe a partidei, în care, de la 62-73, s-a ajuns la 64-91, „de vină” fiind în principal precizia exasperantă, pentru ei, a şuturilor de la distanţă trimise de „galben-albaştri”: 17/29 pentru un procentaj de pus în ramă – 58%!

În ultimele minute, am văzut o echipă ploieşteană… exclusiv românească, formula Popa Calotă, Dinu, Chiţu, Angelian, B. Popa fiind aproape de a trece de graniţa celor 100 de puncte marcate, într-un meci controlat în majoritatea timpului şi care, în ciuda revenirii gazdelor din sfertul secund, parcă nu a oferit în niciun moment senzaţia că s-ar putea întâmpla ceva rău.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au evoluat în această seară: Misters (18 puncte, 4×3), Brkic (15, 1×3), K. Funderburk Jr. (15, 3×3), Milin (15, 3×3), O. Popa Calotă (11, 3×3), B. Popa (8, 1×3), Mitchell (5), Chiţu (5, 1×3), Aughburns (4), C. Dinu (3, 1×3) şi G. Angelian.

Băieţii vor avea câteva zile mai lejere, dar nu mai mult, pentru că debutul anului viitor este aglomerat, cu două meciuri în prima săptămână: miercuri, 4 ianuarie, ora 18:00, în Sala „Olimpia”, cu CS Municipal Târgu Mureş şi sâmbătă, 7 ianuarie, ora 20:30, la „U”-BT Cluj-Napoca!