Baschet, Liga Naţională: Sibiu, misiune dificilă, dar nu imposibilă!

Baschet, Liga Naţională: Sibiu, misiune dificilă, dar nu imposibilă!

Cinci victorii consecutive au dus-o pe CSM Petrolul Ploieşti pe poziţia secundă a clasamentului Conferinţei A a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, încrederea băieţilor pregătiţi de Mihai Popa fiind la cote maxime înaintea deplasării de mâine, de la Sibiu. De partea cealaltă, gazdele întâlnirii sunt într-un moment delicat, seria de trei înfrângeri din ultimele runde ducând la despărţirea de antrenorul Miguel Angel Hoyo, astfel că la jocul de mâine se va merge pe un interimat asigurat de Cătălin Vulc, Mikel Ereno şi Sebastian Theil. Situaţie care nu face, însă, din BC CSU o echipă mai puţin redutabilă în Sala Transilvania, acolo unde se ştie că este foarte greu de câştigat, dovadă că şi în acest sezon doar Rapidul a reuşit să o facă, iar FC Argeş şi CSM Târgu Mureş au pierdut.

„Suntem într-un moment favorabil şi mergem cu încredere la Sibiu, bazându-ne pe jocul bun etalat în ultima vreme şi pe cele cinci victorii obţinute. Cred însă că va trebui să jucăm cel puţin la fel de bine ca în ultimele partide, pentru că sala din Sibiu este un loc special, unde presiunea pusă pe oaspeţi este una foarte mare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care aceştia se impun foarte greu. Cât priveşte situaţia de la nivelul băncii tehnice a lor, e greu de anticipat reacţia echipei în astfel de cazuri, aşa că importantă va fi, repet, evoluţia noastră, care trebuie să fie una foarte bună”, spune coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

Antrenorul Mihai Popa nu se confruntă cu probleme de efectiv, toţi jucătorii fiind apţi pentru confruntarea de la Sibiu.

Programat să înceapă la ora 18:30, meciul din Sala Transilvania va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Mircea Şerban (Piteşti) şi Matei Bănică (Bucureşti), iar comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu (Bucureşti). Întâlnirea va putea fi urmărită „în direct” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.