Baschet, Liga Naţională: duel pentru play-off, mâine seară, în Sala „Olimpia”!

Baschet, Liga Naţională: duel pentru play-off, mâine seară, în Sala „Olimpia”!

Patru victorii consecutive au dus-o pe CSM Petrolul Ploieşti pe podiumul Conferinţei A a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, însă pentru a se menţine în zona care asigură liniştea în partea a doua a sezonului echipa trebuie să menţină acelaşi ritm în continuare. Mâine, în Sala Olimpia vine una dintre echipele redutabile ale acesui sezon, SCM „U” Craiova, care pare să se fi concentrat în această toamnă mai mult pe competiţia europeană – cu succes, dovadă că s-a calificat din Faza Grupelor a FIBA Europe Cup! – şi n-a menţinut acelaşi nivel de concentrare în campionat. A avut probleme în special în deplasare, pierzând la FC Argeş Piteşti şi CSM Târgu Mureş, formaţii pe terenurile cărora noi am câştigat, însă aceste date nu fac meciul mai uşor, mai ales într-un sezon în care, cu mici excepţii, aproape oricine poate bate pe oricine.

„Ne aflăm în faţa unui meci foarte important, cu una dintre echipele favorite pentru calificarea în play-off, care şi-a format un lot valoros în acest sezon şi a avut un parcurs excelent în FIBA Europe Cup, pierzând un singur meci din cele cinci disputate, cu o dublă victorie în faţa celor de la Voluntari. Este o echipă cu tradiţie, care mereu s-a aflat în lupta pentru podium în ultimii ani, şi cu siguranţă îşi doresc să revină şi în campionat, unde au avut unele sincope. Noi avem, însă, încredere în modul în care ne-am pregătit în ultima vreme, avem încredere în jucători şi sperăm să facem un meci cât mai bun care să ne aducă o nouă victorie. Cu siguranţă va fi un meci extrem de disputat, în care echipa mai focusată va avea câştig de cauză, iar aceea sper să fie CSM Petrolul Ploieşti”, spune coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan. În perspectiva acestei partide, antrenorul Mihai Popa nu se confruntă cu probleme majore de efectiv.

Partida programată să înceapă mâine seară, la ora 18.00, în Sala Sporturilor Olimpia, va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin (Constanţa), Laurenţiu Grigoraş (Buzău) şi Vlad Cotrobaş (Bucureşti). Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Mihai Caraion, din Bucureşti.

Întâlnirea va putea fi urmărită şi pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.