Judo: Vanessa Tolea, medalie de aur la Cupa Europeană de Juniori 2!

Judo: Vanessa Tolea, medalie de aur la Cupa Europeană de Juniori 2!

În weekend, oraşul Gyor, din Ungaria, a fost gazda Cupei Europene de Juniori 2 – „U18”, competiţie ce punctează în clasamentul mondial al cadeţilor, iar reprezentanta CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Vanessa Tolea, a reuşit să cucerească medalia de aur a categoriei „57 kg”.

Ea le-a învins în primele tururi pe Ugne Skeryte (Lituania), Zsofia Drabik (Ungaria) şi pe Erisa Brahimaj (Albania), apoi a trecut în semifinală de Maria Silveira (Portugalia) şi, în finală, de Chloe Link (Marea Britanie)!

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a fost reprezentat la competiţia din Ungaria de alţi trei sportivi, care au pierdut însă în primul tur: Bianca Ungureanu (57 kg) a fost învinsă de Hanna Szasz (Ungaria), Rareş Costache (66 kg) a cedat la Vladyslav Babich (Ucraina), iar David Ţugui (+90 kg) a fost eliminat de Alex Turi (Ungaria).

La finalul competiţiei, la care au participat 380 de sportivi din 29 de ţări, judoka ploieşteni iau parte la un stagiu internaţional de pregătire ce se va încheia miercuri, 23 noiembrie.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.

Galerie foto: