A fost seara revanşei: FC Argeş Piteşti – CSM Petrolul Ploieşti 62-73 (16-19, 15-11, 9-26, 22-17)!

A fost seara revanşei: FC Argeş Piteşti – CSM Petrolul Ploieşti 62-73 (16-19, 15-11, 9-26, 22-17)!

Pauza competiţională de trei săptămâni nu i-a scos din ritm pe băieţii pregătiţi de Mihai Popa, CSM Petrolul Ploieşti reuşind, în această seară, să câştige cu 73-62 (19-16, 11-15, 26-9, 17-22) pe terenul celor de la FC Argeş şi să ducă, astfel, la 4 seria victoriilor consecutive obţinute în Liga Naţională!

A fost momentul revanşei după acel 58-96 consemnat în Sala „Olimpia” la începutul lunii octombrie, într-un meci de „cupă” care conta doar pentru piteşteni, „galben-albaştrii” având, astfel, pe lângă miza calificării în play-off, un motiv în plus să dea totul astăzi pe teren. CSM Petrolul Ploieşti a arătat un baschet curat în marea majoritate a timpului şi a înscris mult mai multe coşuri uşoare venite după scheme bine duse la capăt, decât un adversar care probabil trăia din amintirile meciului din Cupa României şi credea că va reuşi, cumva, să câştige şi această partidă.

Meciul a început bine pentru noi din punct de vedere al scorului, pentru că am condus aproape permanent până la pauză, nu însă şi în ceea ce priveşte problemele cu faulturile, doi dintre oamenii mari, Brkic şi B. Popa, intrând la pauză cu 3, respectiv 4 greşeli personale! Milin şi Aughburns au venit însă bine de pe bancă, apoi, în sfertul al 3-lea, a fost spectacol oferit de ploieşteni, care au marcat aproape la fiecare acţiune, iar defensiv au fost aproape de perfecţiune, blocându-le adversarilor drumul spre coş timp de aproape 6 minute.

Ultima secvenţă a meciului s-a jucat cu ochii pe ceas, cu atacuri lungi şi preocuparea de a nu le oferi piteştenilor şansa de a reveni în meci, iar experienţa unor jucători precum Popa Calotă, Brkic, Milian, Mitchell sau Funderburk – ultimii doi cu două coşuri consecutive de la distanţă marcate spre final, când gazdele încă mai sperau să întoarcă rezultatul – a contat enorm în obţinerea unei victorii extrem de importante în lupta pentru play-off.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Milin (14 puncte), O. Popa Calotă (13 p, 1×3, 7 pd), Brkic (13 p, 10 rec), K. Mitchell (11, 3×3), K. Funderburk (8, 2×3), Misters (8, 2×3), Aughburns (4), B. Popa (2), Chiţu, A. Ene, C. Dinu şi G. Angelian!

Cu un bilanţ de 4 victorii şi două înfrângeri, suferite tocmai în faţa primelor două clasate, „U”-BT Cluj-Napoca şi Rapid, echipa noastră ocupă locul al 3-lea în Conferinţa A a Ligii Naţionale, iar în etapa a 7-a va juca, sâmbătă, 26 noiembrie, în Sala Sporturilor Olimpia, cu SCMU Craiova.