Gimnastică Ritmică: medalie de bronz pentru Sabina Enache la Cupa României!

Gimnastică Ritmică: medalie de bronz pentru Sabina Enache la Cupa României!

Găzduit, timp de patru zile, de Sala Sporturilor Olimpia, „maratonul” gimnasticii ritmice româneşti s-a încheiat, astăzi, cu întrecerea celor mai bune şase sportive ale anului la fiecare categorie de vârstă: Cupa României.

CSM Ploieşti a fost reprezentat de două sportive la categoria „senioare”, iar după ziua de astăzi se poate spune că „un ochi râde, altul plânge”: Sabina Enache a obţinut medalia de bronz, „plătind” pentru ezitările de la cerc, dar recuperând, pe final, tocmai la obiectul care i-a creat mari probleme ieri, panglica, iar Miruna Ciocîrlan s-a accidentat la ultimul exerciţiu, cel de la panglică, fiind nevoită să-şi întrerupă evoluţia din cauza unei entorse, eveniment nefericit ce a trimis-o, evident, pe ultima poziţie a clasamentului! Până atunci, Miruna fusese notată cu 25.950 la cerc, 24.600 la minge şi 25.800 la măciuci.

Revenind la medalia de bronz a Sabinei, trebuie spus că sportiva noastră a avut, astăzi, un total inferior celui de la „naţionale”, 107.200 faţă de 107.950, acumulat după ce a fost punctată cu 23.250 la cerc, 25.750 la minge, 29.400 la măciuci şi 28.800 la panglică.

Câştigătoare a Cupei României a fost, previzibil, Annaliese Drăgan, de la CS Sportul Studenţesc, cu un total de 124.350, iar medalia de argint i-a revenit Ancăi Sîrbu, de la ACS Dandri Bucureşti, cu un total de 109.050 puncte.

Festivitatea de premiere din această seară a fost oficiată de Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, de Viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, de Vicepreşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Alexandra Piscupescu, de directorul tehnic Adriana Mitroi, de vicecampioana olimpică Doina Stăiculescu, membru în Comitetul Executiv al forului din Capitală şi de Ana Luiza Filiorianu, participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de Tineret (Nanjing 2014 şi Rio de Janeiro 2016).

Cele două competiţii desfăşurate în ultimele patru zile la Ploieşti au fost organizate de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, în parteneriat cu CSM Ploieşti şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti şi al Consiliului Judeţean Prahova.

Galerie foto: