Echipa de baschet „U14”, încă 3 victorii clare înaintea debutului în EYBL!

Echipa de baschet „U14”, încă 3 victorii clare înaintea debutului în EYBL!

Echipa de baschet U14 şi-a continuat, în weekend, seria de victorii la scor din acest sezon, reuşind alte trei succese cu peste 100 de puncte marcate în cadrul turneului desfăşurat în Sala Sporturilor din Blejoi. A fost al treilea turneu stagional, primul din Faza a 2-a a campionatului, în care au acces cele mai bune 36 de formaţii ale Fazei 1.

La Blejoi, CSM Petrolul Ploieşti a trecut, ieri, de CSM Târgu Jiu, scor 103-23, şi de ACS Champions Buc-Cra, scor 119-28, iar astăzi de CSŞ Braşovia Braşov, scor 124-46, ajungând la 9 victorii consecutive în această ediţie de campionat.

Lotul de jucători folosit de Ionuţ Ivan şi Marian Angelian la acest turneu a fost următorul: Vlad Borcan, Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalcea, Rareş Tudorie, Ştefan Dobre, David Iordăchescu, Darius Coman, Andrei Marcu, David Ilie, Roberto Săndulescu, Filip Barbu şi Alexandru Petre.

Din Grupa D mai fac parte ACS Wild Cats Baia Mare şi ACSB Şoimii Albi Bucureşti, pe care echipa noastră le va întâlni în turneul al doilea, din 19-20 noiembrie. Turneele în care se vor desfăşura meciurile retur sunt programate pe 10-11 decembrie şi 17-18 decembrie 2022.

În această Fază a 2-a a campionatului s-au alcătuit 6 serii a câte 6 formaţii, iar primele 4 clasate se vor califica în Faza a 3-a, Semifinală (turnee pe 28-29 ianuarie 2023 şi 11-12 februarie 2023).

Repetiţie pentru Turneul 1 al EYBL, de la Budapesta

Competiţia din acest weekend a reprezentat, totodată, pentru băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Marian Angelian, şi ultima repetiţie dinaintea debutului în European Youth Basketball League (EYBL), programat la finalul săptămânii viitoare, la Budapesta. CSM Petrolul Ploieşti va participa, în perioada 11-13 noiembrie, la Turneul 1 al Grupei B din cadrul Conferinţei Sud de la categoria de vârstă „U14”, alături de Dan Dacian Bucureşti (România), DIV Basket Belgrad (Serbia), Honved Budapesta (Ungaria), MAFC Budapesta (Ungaria), MZT Skopje (Macedonia de Nord), Panter Niksic (Muntenegru), Pescara Basket (Italia) şi Santa Cruz Tenerife (Spania).

În acest prim turneu, programul băieţilor noştri este următorul:

CSM Petrolul Ploieşti – Honved Budapesta (HUN) (vineri, ora 15:15)

CSM Petrolul Ploieşti – Bayern Munchen (GER) (sâmbătă, ora 12:00)

DIV Basket Belgrad (SRB) – CSM Petrolul Ploieşti (sâmbătă, ora 22:00)

CSM Petrolul Ploieşti – Panter Niksic (MNE) (duminică, ora 16:00)