Hipodrom: iapa Galini s-a impus în Premiul „Centenarul Încoronării Regelui și Reginei României Mari”!

Hipodrom: iapa Galini s-a impus în Premiul „Centenarul Încoronării Regelui și Reginei României Mari”!

Hipodromul Ploieşti a găzduit, astăzi, la orele prânzului, o reuniune hipică aniversară, prilejuită de Centenarul Marii Încoronări a Regilor Întregitori Ferdinand și Maria, în cadrul căreia s-au desfăşurat patru curse de trap şi, ca principal eveniment, Marele Premiu „Centenarul Încoronării Regelui și Reginei României Mari”, la galop.

Cursa ce a marcat împlinirea, pe 15 octombrie, a 100 de ani de la momentul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca Suverani ai României Mari a avut loc începând cu ora 12.00 şi a fost câştigată de iapa Galini, condusă de Virgil Ion Munteanu. Pe poziţiile următoare s-au clasat, la mică distanţă, Khairan şi La Manga. Festivitatea de premiere a cursei a fost oficiată de Răsvan Cernat, vicepreşedinte al Jockey Club Român, unul dintre partenerii noştri de astăzi.

În cele patru curse de trap ale zilei s-au impus Otawa (driver Marga Niţă) – Premiul Ecologic, Verbena SB (driver Marian Costache) – Premiul Ploieştiul Verde, Vifor Sti (driver Gabriel Slate) – Premiul Cupa Rosal şi Bailando (driver Marius Goşman) – Premiul Rosal Maraton. Festivităţile de premiere ale întrecerilor de trap au fost oficiale de fostul mare fotbalist al Petrolului, Mircea Dridea, de doamna Violeta Stan, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil”, şi de reputatul medic Valeriu Zaharia.

Ca de obicei, cei mai mici dintre spectatori s-au putut plimba gratuit cu calul Mokka, având, totodată, amenajat un „fun corner” unde s-au putut juca sub sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom. Ca o surpriză, organizatorii le-au oferit copiilor un nou punct de atracţie: poneiul Camelia alături de mânza ei în vârstă de doar 6 luni!

Spectatorii au fost întâmpinaţi în holul Complexului Hipodrom pe acorduri de pian graţie lui Cristian Duca, artist al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, din Ploieşti. Tot în holul principal, cei prezenţi au putut admira o expoziţie de ii tradiţionale, produse la Breaza, dar şi o expoziţie de tablouri pictate de elevii Liceului de Artă „Carmen Sylva”, din Ploieşti.

În pauzele dintre curse, spectatorii prezenţi la eveniment au putut asista la un minirecital al Luanei Toader, o tânără speranţă a muzicii româneşti originară din Piteşti care a câştigat, în acest an, cea de-a 54-a ediţie a Festivalului „Trofeul Tinereţii”, de la Amara.

A continuat concursul foto pe Instagram pentru public!

Cu prilejul reuniunii de astăzi, Complex Hipodrom a continuat concursul pentru cei prezenţi în tribună şi au acces la Instagram! Astfel, dacă ai fost pe hipodrom şi ai o poză care crezi că poate fi premiată de către noi (cu prietenii, familia, căluţii sau orice altceva interesant) posteaz-o pe Instagram pe story sau pe feed şi tăguieşte-ne cu @hipodromulploiesti! Cele două premii puse în joc de Complex Hipodrom sunt următoarele: locul 1 – o plimbare în sulky sub îndrumarea unui driver profesionist; locul al 2-lea – trei invitaţii duble la următorul eveniment hipic.

Partenerii reuniunii hipice de astăzi au fost: Jockey Club Român, Rosal Grup SA, Radio Prahova, Fapt Divers, Centrul de Echitaţie „Luna Horse”, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, Liceul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti şi Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Galerie foto: