Judoka Alexandru Petre, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de judo pentru Cadeţi!

Judoka Alexandru Petre, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de judo pentru Cadeţi!

Judoka legitimat la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Alexandru Petre, a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de judo pentru Cadeţi – „U18”, ce s-au desfăşurat în perioada 23-27 august în capitala Bosniei şi Herţegovina, Sarajevo!

În drumul său spre podiumul categoriei „+90 kg”, sportivul clubului nostru a trecut, pe rând, de Dobos Levente (Ungaria), Yaroslav Omelchenko (Ucraina) şi Recep Ergin (Turcia), pierzând apoi în semifinală în faţa brazilianului Gabriel Santos. În finala pentru bronz, Alexandru Petre l-a învins pe conaţionalul său, Darius Georgescu, de la Piteşti, devenind, astfel, singurul european de pe podiumul de premiere. Medalia de aur i-a revenit canadianului John Messe A Bessong, un colos de peste 120 de kilograme, brazilianul Gabriel Santos a luat „argintul”, iar japonezul Dota Arai a fost cel de-al doilea medaliat cu bronz al categoriei „+90 kg”.

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a fost reprezentat şi în competiţia feminină, de Vanessa Tolea (52 kg), care a trecut în primul tur de Samal Malikkyzy (Kazahstan), însă a fost descalificată în turul secund, în meciul cu Michela Terranova (Italia), din cauza unui procedeu considerat neregulamentar de arbitri.

La competiţia de la Sarajevo au participat 483 de sportivi din 60 de ţări de pe 5 continente.

Alexandru Petre este pregătit de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.