Hipodromul Ploieşti: Premiul „General Gheorghe Manu”, principala cursă a reuniunii de duminică!

Hipodromul Ploieşti: Premiul „General Gheorghe Manu”, principala cursă a reuniunii de duminică!

Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, începând cu ora 10.00, o nouă reuniune hipică pe care CSM Ploieşti o organizează prin Complex Hipodrom şi în cadrul căreia se vor desfăşura două curse de galop şi două curse demonstrative de trap.

Ziua hipică va debuta, la ora 10.15, chiar cu principala cursă a zilei, Premiul „General Gheorghe Manu”, o întrecere de galop organizată în parteneriat cu Jockey Club Român şi la startul căreia se vor afla cinci cai din rasa pur sânge englez: Ariham, Galini, Lively Lydia, Nirwana şi Traton! Cursa cinsteşte memoria Generalului Gheorghe Manu, cel care a fost unul dintre fondatorii Jockey Club Român şi, totodată, cel mai longeviv vicepreşedinte al Jockey Club Român, la a cărui conducere a stat timp de 31 de ani, din 1879 până în 1910.

Reuniunea va continua cu cele două curse demonstrative de trap – programate la 10.40 şi 11.15 – şi va fi închisă, la 11.40, de cea de-a doua cursă de galop organizată în parteneriat cu Jockey Club Român – Premiul „General Ioan Emanoil Florescu”.

Cu prilejul acestei reuniuni, organizatorii au pregătit, cu sprijinul prietenilor de la Filarmonica „Paul Constantinescu” şi Teatrul „Toma Caragiu”, şi o serie de momente dedicate Zilei Drapelului Naţional al României, pe care o sărbătorim chiar duminică, 26 iunie.

Proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor. Cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia. Drapelul naţional este unul din cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema naţională şi Imnul naţional.

Concurs foto pe Instagram pentru public!

Cu prilejul reuniunii de duminică, se va da startul unui concurs pentru publicul spectator prezent pe Hipodromul Ploieşti! Cei trei paşi care trebuiesc parcurşi sunt următorii:

1. Pozează prietenii, familia, căluţii, distracţia sau orice altceva îţi place pe hipodrom!

2. Postează pe Instagram pe story sau pe feed

3. Tăguieşte-ne cu @hipodromulploiesti

Premiile puse în joc de Complex Hipodrom sunt următoarele: locul 1 – o şedinţă de iniţiere în tainele călăriei la centrul de echitaţie Luna Horse; locul al 2-lea – o plimbare în sulky sub îndrumarea unui driver profesionist. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cursul săptămânii viitoare.

Altfel, ca de obicei, cei mai mici dintre spectatori se vor putea plimba şi de această dată gratuit cu calul Mokka, pentru ei urmând să se amenajeze şi un „fun corner” în zona tribunei, unde se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.

Prețul unui bilet este de acces la reuniunea de duminică este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Programul reuniunii este următorul:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab