Alexandru Petre, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori!

Alexandru Petre, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori!

Sportivul secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Alexandru Petre, a participat în acest weekend la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori de la Malaga, reuşind o performanţă notabilă în condiţiile în care el luptă, în mod normal, la nivel de cadeţi. Astfel, la prima competiţie ca junior, Alexandru a reuşit să obţină medalia de bronz a categoriei „100 kg” după ce a susţinut nu mai puţin de patru meciuri.

Parcursul lui Alexandru Petre până la medalia de bronz a fost următorul: înfrângere în primul tur la Silvan Bulthuis (Olanda), apoi, în recalificări, victorii la doi spanioli, Diego Diezma Martinez şi Jose Venegas Banda, şi, în lupta pentru medalie, victorie în faţa suedezului Lukas Roswall.

La întrecerea de la Malaga, o competiţie ce punctează în clasamentul mondial al juniorilor, au participat 320 de sportivi din 29 de ţări.

Argint şi bronz la Finalele Campionatelor Naţionale de Juniori 4 şi Copii

Tot în acest weekend, Sala Transilvania, din Sibiu, a fost gazda Finalelor Campionatelor Naţionale de Juniori 4 – „U15” şi Copii – „U13”, prilej pentru micii sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti să obţină două medalii – una de argint şi una de bronz – şi un loc VII.

Medalia de argint a fost cucerită de Ioana Petraru la categoria „-63 kg” a Juniorilor 4, nivel de vârstă la care Mara Nedelcu a ocupat locul al VII-lea la „+63 kg”. Medalia de bronz i-a revenit lui Mihai Keller (38 kg) la categoria „Copii 2”.

La competiţia de la Sibiu au participat peste 700 de sportivi de la 110 cluburi din ţară.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Cosmin Slăveanu şi Roxana Creţu.

Galerie foto: