Echipele „tricolore” de baschet 3×3 au debutat, astăzi, la Gimnaziada din Franţa!

Echipele „tricolore” de baschet 3×3 au debutat, astăzi, la Gimnaziada din Franţa!

Gimnaziada ISF din Franţa a adus prima zi de competiţie pentru o parte dintre sportivii de la CSM Ploieşti care reprezintă România la întrecerea din Normandia! Astfel, cele două echipe de baschet 3×3 antrenate de Loredana Munteanu şi Robert Munteanu au disputat, astăzi, primele partide din faza grupelor, în urma cărora şi-au lămurit traiectul ulterior din întrecerea sub panouri.

Repartizată în Grupa A, echipa masculină a înregistrat, astăzi, o victorie, 20-12 cu Uganda, care a încadrat cele două înfrângeri ale zilei, suferite în faţa Bulgariei, 10-11 în primul meci, după prelungiri, şi a Iordaniei, scor 12-17. În urma rezultatelor de astăzi, România ocupă locul al 3-lea în grupă şi mai are de jucat, mâine dimineaţă, cu ultima clasată, selecţionata Kazakhstanului. Cum şansele de a prinde primele două locuri din grupă s-au risipit după prima zi, băieţii vor lupta pentru a juca în meciurile de clasament pentru poziţiile 9-16, „zonă” în care se organizează sferturi de finală, semifinale şi finale. Din echipa băieţilor fac parte ploieştenii Robert Pătraru şi George Angelian, alături de care au mai fost selecţionaţi Răzvan Gârz şi Alexandru Tache Fuerea (Ştiinţa Bucureşti).

Fetele, în schimb, sunt ca şi calificate în sferturile de finală ale competiţiei, având şansa de a face parte dintr-o grupă, A, cu doar trei competitoare în condiţiile în care India nu s-a prezentat la Gimnaziadă. „Tricolorele” au învins astăzi Chile, scor 13-10, iar mâine, de la ora 11.50, ora României, vor întâlni Slovenia în meciul pentru locul 1 în grupă, adversarele câştigând, la rândul lor, în faţa sud-americanelor, cu scorul de 21-12. Apoi, vor urma sferturile de finală, în care Grupa A se „încrucişează” cu Grupa C, din care vor veni două echipe foarte puternice, Franţa şi Serbia. În echipa fetelor, cele trei jucătoare de la CSM Ploieşti, Daria Iordăchescu, Daria Tănase şi Karina Munteanu, joacă alături de Greta Nemeş (Sepsi Sfântu Gheorghe).

Pentru competiţia de gimnastică ritmică, astăzi a fost ziua acomodării cu sala din Rouen, urmând ca, de mâine, să înceapă concursul propriu-zis pentru Sabina Enache şi Laura Aniţei. Prima zi de competiţie programează evoluţiile de la cerc şi minge, pentru ca, joi, să se desfăşoare concursurile de la măciuci şi panglică.

În concursul de judo, Vanessa Tolea (57 kg) şi Rareş Arsenie (+90 kg) mai au de aşteptat până vor concura, competiţia de la categoriile lor de greutate fiind programată abia joi.