Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, victorie cu vicecampioana şi „se vede” play-off-ul!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, victorie cu vicecampioana şi „se vede” play-off-ul!

Pas imens făcut în această după-amiază, în Sala „Olimpia”, de CSM Petrolul Ploieşti în cursa pentru play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin! Băieţii pregătiţi de Mihai Popa au trecut cu 70-63 (17-13, 23-20, 17-16, 13-14) de vicecampioana României, CSM Oradea, formaţie care a ajuns în această primăvară până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, şi sunt tot mai aproape de o clasare între primele opt echipe ale campionatului la finalul sezonului regulat.

Oradea a venit la Ploieşti după o nouă perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale, iar asta s-a văzut în jocul echipei lui Cristi Achim, unul lipsit de nerv şi agresivitate, însă diferenţa a fost făcută, mai degrabă, de atitudine, pentru că şi noi am avut absenţe, Chiţu, nerefăcut, rămânând în afara lotului şi Popa Calotă, tot din raţiuni medicale, doar pe bancă, iar Jordan, Sekulovic, Milin şi, mai ales, Magdevski, s-au confruntat, şi ei, în ultima perioadă, cu răceli din cauza cărora s-au antrenat… la fără frecvenţă.

A contat foarte mult jocul defensiv, capitol la care băieţii noştri au excelat, a fost important că, în atac, schemele executate au fost duse la bun sfârşit şi – de ce să nu recunoaştem? – a contat şi ziua catastrofală a oaspeţilor la şuturile din afara semicercului, procentajul de 12% de la final (3/24) fiind de… juniori într-o zi proastă.

Practic, încă din primele minute s-a văzut că suntem mai „în meci”, pentru că, de la 5-5, s-a făcut 11-5 şi Cristi Achim a cerut rapid primul time-out, deşi nu trecuseră decât 5 minute din partidă. Reglajele n-au compensat diferenţa de motivaţie, aşa că tabela a mers la 17-9, pe finalul primului sfert a părut că e loc de o revenire a oaspeţilor, 17-13, însă în debutul secvenţei secunde am avut primele diferenţe de peste 10 puncte: 30-19, 33-22. Şi cam acolo a rămas ecartul bună parte din meci, cu un minim de 5 puncte, 36-31, şi un maxim de 17 – 66-49, în minutul 35 – aşa că finalul a fost mult mai liniştit decât era de aşteptat într-un meci cu vicecampioana.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat: Sekulovic (15 puncte, 1×3), Jordan (14, 2×3), Magdevski (10), B. Popa (10, 2×3), Hammond (6), Milin (6, 1×3), Watson (6), Negoiţescu (3, 1×3), O. Iancu şi C. Dinu.

Cu victoria de astăzi, echipa noastră a ajuns la un bilanţ de 12 victorii şi 12 înfrângeri, iar duminică, de la ora 18.00, tot în Sala „Olimpia”, va susţine o adevărată finală pentru play-off în compania celor de la Dinamo, principalii adversari în lupta pentru locul al 8-lea al clasamentului Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Şi, apropo de meciul de la finalul săptămânii, la iniţiativa galeriei, se va organiza o campanie de strângere de jucării de pluş, ce vor fi direcţionate spre copiii ucraineni refugiaţi în judeţul nostru. Vom reveni în zilele următoare cu detalii legate de acest demers.

Galerie foto: