Baschet, Liga Naţională: eşec la Voluntari, 69-81, după un ultim sfert decisiv!

Baschet, Liga Naţională: eşec la Voluntari, 69-81, după un ultim sfert decisiv!

CSM Petrolul Ploieşti se întoarce învinsă de pe terenul uneia dintre cele două formaţii imbatabile în propriul fief în acest sezon, CSO Voluntari, însă o face după o luptă dârză dusă până aproape de intrarea în ultimul sfert al partidei, în ciuda problemelor de lot cu care antrenorul Mihai Popa s-a confruntat. Andrej Magdevski şi Christian Chiţu n-au putut evolua din cauza unor probleme medicale, Codruţ Dinu a fost lăsat să participe la turneul final al categoriei “U15”, Johnathan Jordan a forţat după doar trei antrenamente ce au urmat unei perioade în care a fost răcit, iar Octavian Popa Calotă a încercat să ajute câteva minute desi a simţit din nou dureri la piciorul ce l-a ţinut recent pe margine.

Singura noutate a fost reprezentată de debutul lui Odysseas Iancu ca “under”, aşa că staff.-ul nostru s-a putut baza pe o rotaţie de doar 7-8 oameni în faţa unei echipe experimentate şi valoroase, în care antrenorul Saşa Ocokoljic a putut rula 9 jucători, aproape toţi prinzând minim 15 minute pe parchet.

În acest context, rezultatul final, 81-69 (19-21, 20-12, 20-21, 22-15), poate fi considerat unul normal, desi poate că meritam ca diferenţa să fie mai strânsă, în condiţiile în care cu 11 minute înainte de final scorul era egal, 54-54! Nu ne legăm de elemente statistice, precum diferenţa dintre numărul de aruncări libere, 20-3 în favoarea gazdelor, sau cea a faulturilor sancţionate, 13-21, tot în… favoarea ilfovenilor, aşa că spunem că diferenţa de prospeţime s-a făcut simiţită în ultimul sfert al partidei, în care deciziile nu au mai fost dintre cele mai bune şi Voluntariul s-a putut desprinde la o diferenţă confortabilă.

În această seară, pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat: Hammond (19 puncte, 3×3), Sekulovic (15, 3×3), Jordan (13, 1×3), Milin (11, 1×3), Negoiţescu (9, 1×3), Watson (2), Od. Iancu, O. Popa Calotă şi B. Popa.

Nu ne rămâne decât să ne punem pe picioare în perspectiva celor două partide de pe teren propriu de săptămâna viitoare – marţi, ora 16.00, cu CSM Oradea, şi duminică, ora 18.00, cu Dinamo Bucureşti – refacerea jucătorilor cu probleme medicale fiind primordială în acest moment. Iar dacă suporterii vor fi alături de băieţi la fel cum au făcut-o la ultimele meciuri, chiar şi la Voluntari galeria ploieşteană reuşind să domine fondul sonor, cu siguranţă că şansele să facem paşi importanţi spre play-off-ul campionatului vor creşte considerabil.