CSM Ploieşti, 5 medalii cucerite la Festivalul Internaţional de Şah „Florin Gheorghiu”!

CSM Ploieşti, 5 medalii cucerite la Festivalul Internaţional de Şah „Florin Gheorghiu”!

Sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat, sâmbătă şi duminică, la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Şah Florin Gheorghiu, competiţie organizată de Academia de Şah în incinta „Phoenicia Grand Hotel”, din Bucureşti.

Elevii lui Petre Grigore au avut, din nou, evoluţii foarte bune, reuşind să obţină două locuri 1, un loc 2, două locuri 3 şi un loc 4. Performanţele i-au avut în prima-plan pe Eduard Ioniţă – locul 1 la „U10”, şah rapid, şi Amalia Aldea – locul 1 la „U8”, şah rapid, care au fost urmaţi de Ştefan Grigorescu – locul 2 la „U6”, Alexandru Constantinoiu – locul 3 la „U12”, Vladimir Boştină – locul 3 la „U8” şi Cezara Ferar – locul 4 la „U14”.

În vârstă de 77 ani, Marele Maestru Internaţional de Şah Florin Gheorghiu a fost prezent la competiţia din Capitală. Originar din Bucureşti, el a terminat liceul la Ploieşti, motiv pentru care a şi fost asimilat drept ploieştean. De altfel, în 2014, a şi devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Ploieşti. În 1966, l-a învins pe celebrul Bobby Fischer, acea partidă fiind singura pierdută de marele campion mondial în faţa unui adversar mai tânăr decât el.

Galerie foto: