CSM Petrolul Ploieşti, victorie importantă, 86-81 cu CSM Galaţi, după un meci „nebun”!

CSM Petrolul Ploieşti, victorie importantă, 86-81 cu CSM Galaţi, după un meci „nebun”!

CSM Petrolul Ploieşti şi-a continuat ascensiunea în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Masculin după ce a reuşit, în această seară, să obţină  cea de-a treia victorie consecutivă în „Sala „Olimpia” în acest an, 86-81 (26-12, 17-28, 30-11, 13-30) cu CS Municipal Galaţi. N-a fost uşor, mai ales că antrenorul Mihai Popa nu l-a putut folosi deloc pe Matija Milin, iar pe Popa Calotă doar câteva minute, din cauza unor probleme medicale, dar poate că a fost cu atât mai frumos că totul s-a decis în ultimele minute ale confruntării.

A fost o partidă ca un roller-coaster, în care fiecare echipă a avut momente foarte bune, dar şi mai puţin inspirate, mărturie stând scorul consemnat în cele patru sferturi ale întâlnirii. Galben-albaştrii şi-au adjudecat de o manieră categorică prima şi a treia secvenţă a meciului, dar de fiecare dată le-au permis oaspeţilor să revină în meci, căderea din ultimul sfert periclitând, chiar, o victorie ce părea, la un moment dat, foarte simplu de obţinut.

Am intrat cu avans de 22 de puncte în ultimul sfert, 73-51, dar timp de 7 minute n-a mers mai nimic, gălăţenii reuşind să vină, incredibil, la 77-76, la plusul de moral al vizitatorilor adăugându-se şi faptul că atât Chiţu, încă dinaintea pauzei mari, cât şi Hammond, ieşiseră cu câte 5 greşeli personale. A fost însă momentul în care Bogdan Popa, la cel mai bun meci de la întoarcerea acasă, a pus cea de-a 4-a triplă a lui în coşul oaspeţilor, tăindu-le elanul şi dând startul revenirii ploieştene. Jordan a înscris cu un slam dunk pe contraatac după o intercepţie a lui Magdevski, 82-76, apoi Sturanovic, pentru Galaţi, şi din nou Jordan, pentru CSM Petrolul, au punctat de la „libere”, 84-78, aşa că ultimul coş din acţiune al meciului, marcat „de afară” de Ferguson Masters, a contat prea puţin. Tabela a fost închisă de Magdevski, de la linia de „libere”, iar CSM Petrolul Ploieşti a bifat dubla victorie în faţa trupei lui Florin Nini în acest sezon, „detaliu” care poate conta, la nevoie, la finalul sezonului.

Menţionând că pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în această seară Watson (23 puncte), B. Popa (16, 4×3), Magdevski (14, 1×3), Sekulovic (13), Jordan (9, 1×3), Chiţu (6, 2×3), Hammond (5, 1×3), Popa Calotă, Negoiţescu şi C. Dinu, ar mai fi de adăugat că Bogdan Popa a fost în „double-double”, având şi 10 recuperări, iar Jordan n-a fost chiar departe de „triple-double”, lângă cele 9 puncte înscrise venind cu 8 recuperări şi 8 pase decisive. Ca o ultimă remarcă, se poate spune că a fost meciul pivoţilor, Watson, care a „rupt” inelul cu câteva slam-dunk-uri ce au ridicat publicul în picioare, şi Sekulovic, cu o serie de reuşite mai puţin spectaculoase, dar bine pregătite, contribuind şi ei la cele 52 de puncte marcate în această seară de oamenii „mari” ai echipei.

După 16 etape, echipa noastră ocupă locul al 5-lea al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, cu un bilanţ de 7 victorii şi 9 înfrângeri. În etapa a 17-a, a doua a returului, CSM Petrolul Ploieşti urmează să joace luni, 24 ianuarie, de la ora 18.00, în deplasare, cu CS Rapid Bucureşti.

Galerie foto (photo credit Mihai Oprea):