Baschet, Liga Naţională: CSM Galaţi, următorul test din „Olimpia” pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Baschet, Liga Naţională: CSM Galaţi, următorul test din „Olimpia” pentru CSM Petrolul Ploieşti!

La nici 72 de ore de la victoria cu BC CSU Sibiu, scor 89-81, CSM Petrolul Ploieşti le dă, din nou, întâlnire iubitorilor baschetului în Sala „Olimpia”, la dificila confruntare de mâine seară, cu CS Municipal Galaţi. Programată la ora 18.00, partida care coincide cu prima etapă a returului Ligii Naţionale se anunţă mult mai complicată decât pare, oaspeţii fiind o formaţie greu de înscris într-o anumită tipologie: au o singură victorie în deplasare în cele opt meciuri susţinute în acest sezon în Liga Naţională, obţinută chiar în weekend, la Focşani, dar în prima parte a sezonului au surprins calificându-se în Final Four-ul Cupei României în special prin eliminarea celor de la FC Argeş Piteşti în urma unei „duble” disputate în Trivale! În plus, gălăţenii vin după ce au reuşit 4 victorii în ultimele 6 etape, două dintre ele în faţa unor adversari redutabili, BC Timişoara sau Steaua, dar au şi pierdut, uşor surprinzător, la Miercurea Ciuc, în prima deplasare din 2022.

Formaţia pregătită de Florin Nini vine, cu siguranţă, şi cu dorinţa revanşei după ce, în runda inaugurală a sezonului, CSM Petrolul Ploieşti se impunea la Galaţi cu 80-78, după prelungiri, scorul la finalul celor 40 de minute fiind egal, 69-69.

Bineînţeles, cele două succese consecutive obţinute în “Olimpia” în acest an, importante în calculele pentru play-off, îi fac pe elevii lui Mihai Popa să se gândească doar la victorie în jocul de mâine, mai ales că urmează alte două partide abordabile, la Rapid şi acasă cu Miercurea Ciuc, iar o serie bună ar spori şansele de clasare între primele opt echipe ale Ligii Naţionale. Tot lotul este valid, cu micile probleme medicale inerente ivite după meciul cu Sibiul, aşa că sunt suficiente motive de optimism, mai ales dacă suporterii vor fi din nou alături de echipă, aşa cum au făcut-o duminică seară!

Programat să înceapă la ora 18.00, meciul dintre CSM Petrolul Ploieşti şi CS Municipal Galaţi va fi transmis în direct de principalele canale tv de sport – Digisport şi Look Sport – dar va putea fi urmărit şi prin intermediul canalului de youtube al Federaţiei Române de Baschet (https://www.youtube.com/c/FRBTV_ROMANIA_BASKETBALL).

Accesul publicului este gratuit, în limita a 30% din capacitatea sălii, şi, conform ultimelor reglementări, este permis:

– persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

– persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid CERTIFICAT pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.