Echipa de baschet seniori, înfrângere cu Steaua după un final de meci ratat: 77-78!

Echipa de baschet seniori, înfrângere cu Steaua după un final de meci ratat: 77-78!

Echipa de baschet seniori se întoarce învinsă din Capitală după ce a pierdut la limită, scor 78-77 (18-19, 22-20, 16-20, 22-18), un meci cu CSA Steaua pe care l-a avut în mână, dar l-a cedat într-un final plin de decizii neinspirate!

Jocul a debutat bine pentru noi, cu două „triple” propuse de Milin şi Chiţu şi un avantaj aproape permanent pe tabelă, gazdele fiind în faţă doar când au condus cu 11-10, preţ de câteva secunde. În rest, pe o rotaţie amplă gândită de Mihai Popa, nouă jucători evoluând încă din primul sfert şi zece până la pauză, CSM Petrolul a fost în control până în minutul 18, conducând inclusiv la 7 puncte diferenţă (27-20, minutul 12), impresia fiind că Steaua face eforturi să ţină aproape şi să rămână în meci. Două mingi pierdute uşor în atac, unde n-a mers deloc jocul cu pivoţii, urmate de replici precise ale oamenilor care au dus în spate formaţia gazdă în prima repriză, Duric (16 puncte) şi K. Jackson (10 puncte), alături de Carter II (12 puncte), au făcut ca echipa lui Eugen Ilie să intre în avantaj la cabine, 40-39!

Chiar dacă am dominat în privinţa recuperărilor, 18-12, şi am avut 50% la aruncările de „3 puncte”, au cântărit mult cele 10 turnovers înregistrate, faţă de doar 4 ale gazdelor şi căderea din ultimele minute, în care s-a ajuns, de la 27-32, la 40-39.

Partea secundă a debutat bine pentru noi, cu un „run” de 7-0 ce l-a forţat pe Eugen Ilie să ceară time-out, însă continuarea a fost ca un… montagne russe, cu suişuri şi coborîşuri ce au plăcut, probabil, unui (tele)spectator neutru, nu însă şi susţinătorilor celor două echipe. CSM Petrolul a ajuns din nou la avantajul maxim de 7 puncte, 50-43 (minutul 24), însă a urmat o nouă revenire a „militarilor” şi până aproape de final s-a mers „cap la cap”, cu mici desprinderi ale băieţilor noştri, de maxim 3 puncte. Totuşi, cu 100 de secunde rămase din meci, o „triplă” a lui Negoiţescu ducea scorul la 75-69 în favoarea noastră şi îl forţa pe antrenorul gazdelor să solicite time-out, în încercarea de a schimba ceva pe final. Şi a avut efect, pentru că Vragovic, din două „libere” şi Gîrbea (inexistent ofensiv până atunci), cu o „triplă” strângeau scorul la 74-75 şi mutau presiunea în tabăra Petrolului. Mai erau 64 de secunde din meci şi era rândul lui Mihai Popa să ceară timp de odihnă pentru a pregăti un atac ce l-a scos liber în afara arcului de 6.75 m pe Jordan, însă ultimul sosit în tabăra noastră a tras imprecis, nereuşind să „mişte” tabela. La celălalt panou, Carter II înscria pe recuperare pentru 76-75, dar Hammond oferea replica de la linia de libere şi eram din nou în avantaj, 76-77, cu 26 de secunde rămase din meci. Din nou time-out Steaua şi atac pregătit de Eugen Ilie, încheiat însă cu o ratare şi o minge recuperată de Sekulovic, faultat de Carter II şi trimis la „libere” cu 23 de secunde pe tabelă. Pivotul nostru a ratat însă cele două şuturi de la linia de fault, iar, pe atacul Stelei, Duric a scos uşor un fault la Milin pe un şut de „3 puncte”, reuşind să transforme doar două aruncări pentru 78-77, cu 10.6 secunde până la final.

Fără time-out la dispoziţie, Mihai Popa n-a mai putut pregăti o schemă de atac, aşa că totul a rămas în mâinile lui Jordan, ultimul sosit nereuşind să ajungă în situaţia de a arunca la coş, după o fază controversată în care „bucureşteanul” Jackson s-a apărat agresiv, fără a fi sancţionat în vreun fel de arbitrul Alin Faur. Acelaşi care „văzuse” aşa-zisul fault al lui Milin la Duric, cu câteva secunde mai înainte…

Una peste alta, pierdem la limită un meci pe care l-am avut în mână, ratările din final fiind decisive, dar şi un meci în care multe, în afara situaţiilor din ultimul minut, multe faze au fost judecate cu măsuri diferite, dovadă şi raportul de 23-11 al aruncărilor libere, consemnat, evident, în favoarea adversarilor!

Pentru CSM Baschet Petrolul Ploieşti au jucat în această seară: D. Hammond (18 puncte), Magdevski (12, 2×3), J. Jordan (11, 1×3), Chiţu (8, 2×3), Negoiţescu (8, 2×3), Popa Calotă (7, 1×3), Sekulovic (6), Milin (5, 1×3), B. Popa (2) şi Watson.

După opt etape, echipa noastră ocupă locul al 6-lea al Ligii Naţionale cu un bilanţ de 4 victorii şi 4 înfrângeri, iar în runda a 9-a o va întâlni, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala „Olimpia”, pe SCMU Craiova.

Photo credit: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)