Baschet: Bogdan Popa, convocat la echipa naţională a României! Christian Chiţu, în stand-by!

Baschet: Bogdan Popa, convocat la echipa naţională a României! Christian Chiţu, în stand-by!

Federaţia Română de Baschet a anunţat, astăzi, lotul pe care noul antrenor al echipei naţionale de seniori, Dragan Petricevic, l-a convocat în perspectiva pre-calificărilor pentru FIBA EuroBasket 2025, iar printre cei 16 nominalizaţi se află şi jucătorul echipei noastre, Bogdan Popa!

Totodată, experimentatul tehnician a alcătuit şi o listă a „rezervelor” la care se va apela în cazul în care apar accidentări sau cazuri de infectare cu Covid-19, iar printre cei patru vizaţi se numără un alt component al CSM Ploieşti, extrema Christian Chiţu!

Selecționata României va debuta pe 28 noiembrie în precalificările pentru FIBA EuroBasket 2025, împotriva reprezentativei din Luxemburg, iar cantonamentul de pregătire pentru acest meci se va desfășura între 21 și 27 noiembrie la București.

Lotul convocat de Petricevic este următorul: Tudor Gheorghe (FC Argeș Basketball), Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Patrick Richard (U-BT Cluj), Luca Vasile (Rapid București), Tudor Fometescu (CSM Oradea), Dragoș Diculescu (Landstede Hammers Zwolle), Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball), Luca Colceag (U-BT Cluj), Rolland Torok (CSO Voluntari), Bogdan Popa (CSM Ploiești), Ștefan Grasu (U-BT Cluj), Rareș Uță (BC CSU Sibiu), Alexandru Olah (SCM Timișoara) şi Emanuel Cățe (UCAM Murcia).

Pe lista „rezervelor”, alături de Chiţu se mai află Giordan Watson (U-BT Cluj-Napoca), Kristopher Richard (CSM Oradea) şi Edward Petrescu (SCM Timisoara).

Vulturii se vor reuni pe 21 noiembrie și se vor pregăti preț de o săptămână în „Arena de Baschet”, înainte să plece în Luxemburg. România este repartizată în grupa  B din FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers, alături de Albania și Luxemburg.

Programul „tricolorilor” în aceste preliminarii este următorul:

Luxemburg – România (28.11.2021, ora 18.00)

România – Albania (24.02.2022)

România – Luxemburg (30.06.2022)

Albania – România (03.07.2022)

La startul campaniei de precalificare se află 10 echipe, distribuite în 3 grupe. Câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi avansează în a doua fază de pre-calificări ce se va desfășura în trei etape: august 2022, noiembrie 2022 si februarie 2023.