Baschet masculin, Liga Naţională: eşec cu FC Argeş, 70-74, după o repriză de vis şi alta… de coşmar!

Baschet masculin, Liga Naţională: eşec cu FC Argeş, 70-74, după o repriză de vis şi alta… de coşmar!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a cedat, astăzi, cu 70-74 (29-18, 15-15, 16-21, 10-20), în faţa celor de la FC Argeş Piteşti, în derby-ul primelor două clasate în Liga Naţională după primele trei runde, ambele formaţii având câte trei succese în cont în acest debut de sezon. Evident, după ce ai condus cu 44-33 la pauză, există dezamăgirea unui eşec suferit după ce ai avut avans şi de 16 puncte, însă, privind obiectiv, plusul de experienţă al adversarilor, veniţi după un sezon precedent încheiat pe podium, rotaţia mai ofertantă de care a beneficiat Tudor Costescu şi inspiraţia unor jucători precum Gajovic sau Jeremic în momente cheie ale partidei, te fac să fii chiar mândru că ai oferit o replică bună uneia dintre formaţiile de top ale Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Primul sfert al meciului a fost aproape perfect pentru noi, atacul mergând excelent, dovadă cele 29 de puncte înscrise, iar defensiva aproape de ideal, oaspeţii înscriind, e drept, 18 puncte, dintre care, însă, 5 cu aruncări norocoase în ultima secundă de atac. Intensitatea ambelor apărări a fost, de altfel, la cote înalte, total diferită de ce văzusem în primele 3 etape, iar dacă până la pauză am ajuns la cota 44, asta s-a datorat în special preciziei pe care elevii lui Mihai Popa au avut-o în faza de atac.

Totodată, era de aşteptat ca repriza secundă să arate diferit în faţa unei echipe atât de rutinate şi, chiar dacă am condus până în debutul ultimului sfert, Piteştiul trecând pentru prima dată în faţă în minutul 33 (61-60), era clar că finalul va fi dificil. N-am mai găsit puterea de a lupta cu aceeaşi intensitate în defensivă, n-am mai avut inspiraţie nici în atac în două momente cheie – atac ratat la 65-66 după o recuperare ofensivă, urmat de cinci puncte argeşene pentru 65-71, respectiv un şut de „3 puncte” irosit de Vaughn la 67-71 ce putea încinge ultimele 40 de secunde de joc – aşa că victoria le-a revenit oaspeţilor, cu 74-70.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Vaughn (16, 1×3), Magdevski (15 (3×3), Milin (13, 1×3), Hammond (10, 3×3), Watson (6), Chiţu (6, 2×3), B. Popa (2), Negoiţescu (2) şi Popa Calotă.

Urmează, în etapa a 5-a, deplasarea de la Focşani, meciul fiind programat vineri, la ora 16.00.

Foto credit: Cristi Stavri

Galerie foto: