Trei boxeri ai clubului vor reprezenta România la Campionatele Europene pentru Tineret!

Trei boxeri ai clubului vor reprezenta România la Campionatele Europene pentru Tineret!

Campionatele Europene de Box pentru Tineret vor debuta, în weekend, la Budva (Muntenegru), iar CSM Ploieşti este singurul club din ţară care va fi reprezentat de trei sportivi, atât în competiţia masculină, cât şi în cea feminină.

În întrecerea băieţilor vor fi prezenţi Marian Ghinoiu (54 kg) şi Iulian Dumitrescu (75 kg), care reprezintă din nou România într-o competiţie de mare anvergură după ce, în luna aprilie, au participat la Campionatul Mondial de Tineret de la Kielce (Polonia), unde au ajuns până în faza optimilor de finală. Dacă Dumitrescu şi-a păstrat categoria, în schimb, Ghinoiu a urcat acum de la 51 kg la 54 kg, categorie la care s-a simţit bine, în urmă cu o lună, cu prilejul unui turneu internaţional de pregătire desfăşurat în Serbia, la Subotica, la care a obţinut medalia de argint. Cei doi sunt campioni naţionali de tineret, titluri pe care le-au obţinut în luna august, la Brăila.

În competiţia feminină, CSM Ploieşti va fi reprezentat de Livia Botică, sportiva devenită recent campioană naţională de tineret încercând, acum, să cucerească din nou titlul european, performanţă reuşită în luna decembrie a anului trecut, la Sofia, dar la nivelul junioarelor. Livia a urcat acum la „tineret”, dar a coborât la o categorie de greutate inferioară faţă de competiţia din Bulgaria, urmând să participe, la fel ca la „naţionale”, la „80 kg”.

„Noi sperăm la medalii, dar este foarte greu, pentru că nivelul este ridicat la astfel de competiţii. Pentru noi, este o mândrie că avem trei sportivi la un campionat european, fiind singurul club din România care se poate lăuda cu asemenea performanţă. Toţi trei au şanse la medalii, dar mai depinde şi de tragerea la sorţi, de cum se vor adapta fiecărui adversar. Noi avem încredere în ei şi sperăm să vină acasă cu medalii”, ne-a declarat antrenorul coordonator al secţiei de box a clubului, Titi Tudor.

Găzduită de „Mediterranean Sport Center”, din Budva, competiţia continentală este rezervată sportivilor născuţi în anii 2003 şi 2004. Joi, 14 octombrie, sunt programate şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi, iar primele meciuri vor avea loc vineri, 15 octombrie, începând cu ora 15.00. Finalele sunt programate sâmbătă, 23 octombrie.