Baschet masculin: băieţii debutează mâine în Liga Naţională, la Galaţi!

Baschet masculin: băieţii debutează mâine în Liga Naţională, la Galaţi!

După primele două meciuri oficiale ale sezonului, susţinute în Cupa României, în compania celor de la BC CSU Sibiu, echipa de baschet seniori a clubului este pregătită pentru debutul în Liga Naţională, ce se va produce mâine seară, începând cu ora 19.00, la Galaţi.

Chiar dacă în sezonul trecut a prins play-off-ul, fiind eliminată de campioana „U”-BT Cluj-Napoca în primul tur, formaţia pregătită de Florin Nini nu se numără printre grupările „cu nume” ale baschetului românesc, însă pare să aibă pretenţii mai mari anul acesta. Cel puţin aşa „spune” calificarea surprinzătoare în sferturile de finală ale Cupei României, reuşită în această săptămână după o „dublă” disputată pe terenul „bronzului” sezonului trecut, FC Argeş Piteşti, cu scorul general 158-157 (75-77, 83-80).

Delegaţia ploieşteană a făcut astăzi deplasarea în urbea de la malul Dunării cu acelaşi efectiv folosit în Cupa României, singura incertitudine planând asupra utilizării lui Matija Milin, care s-a accidentat uşor la antrenamentul de aseară şi a devenit incert. „Ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc, mai ales că am făcut un scouting foarte bun pe cele două meciuri jucate de ei în Cupa României. Dacă Matija nu va evolua, însă, vom avea o problemă în rotaţie, dar noi sperăm să-l putem folosi. Totodată, spre deosebire de cupă, în care nu ne-a avantajat regula cu un jucător U23 permanent în teren, vom putea folosi acum o formulă mai eficientă, cu o rotaţie mai bună a jucătorilor. Galaţiul este o echipă în formă şi cu siguranţă va fi un meci greu, dar pornim încrezători şi, dacă vom practica baschetul pentru care ne-am antrenat, cred că putem să obţinem un rezultat pozitiv. Şi ne dorim asta cu atât mai mult cu cât miercuri seară jucăm primul meci de pe teren propriu în campionat, cu Rapid, iar o victorie la Galaţi ar conta atât pentru moralul nostru, cât şi în ochii suporterilor pe care îi aşteptăm în Sala Sporturilor Olimpia”, ne-a declarat managerul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

Meciul de la Galaţi este programat să înceapă la ora 19.00 şi va putea fi următi „live” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.