Judo: Alex Petre şi Rareş Arsenie, pe VII la Campionatele Europene pentru Cadeţi!

Judo: Alex Petre şi Rareş Arsenie, pe VII la Campionatele Europene pentru Cadeţi!

După ce, marţi, spotiva clubului nostru, Vanessa Tolea, reuşea să devină vicecampioană europeană de cadeţi la categoria „48 kg”, joi, ceilalţi doi reprezentanţi ai CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Alexandru Petre (81 kg) şi Rareş Arsenie (90 kg), au concurat şi au ocupat locul al VII-lea la categoriile lor de greutate.

Alex Petre i-a învins pe Ciprian Gribineţ (Republica Moldova) şi pe Matiss Zeila (Letonia), dar a pierdut în „sferturi” la cel care avea să câştige medalia de aur, georgianul Aleksandre Loladze. În recalificări, sportivul nostru a trecut de italianul Nicola Chiar, dar a cedat apoi în faţa numărului 1 mondial, sârbul Miljan Raduly, care avea să cucerească medalia de bronz a categoriei.

La „90 kg”, Rareş Arsenie a avut un parcurs similar colegului lui: a trecut în primele două tururi de Joes Schell (Olanda) şi Alexios Sperlidis (Grecia), a pierdut apoi la Archil Mamulshvili, a trecut în recalificări de Anej Hribar, dar a fost învins, ulterior de Anton Fedin (Rusia).

La competiţia de la Riga (Letonia) au participat 393 de sportivi din 37 de ţări.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.