Echipa de baschet seniori, la primele antrenamente în formulă completă!

Echipa de baschet seniori, la primele antrenamente în formulă completă!

După o primă săptămână în care şedinţele de pregătire s-au desfăşurat în diferite formule, o dată cu sosirea tuturor celor cinci străini din lot, dar şi a românilor care au fost angrenaţi în diferite competiţii (Bogdan Popa la echipa naţională, Christian Chiţu în competiţia „3×3”), echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a efectuat, în această seară, un prim antrenament în formulă aproape completă. A lipsit doar americanul Deion Hammond, care abia astăzi a aterizat în România şi a mers direct la odihnă, începând „lupta” cu fusul orar diferit.

Mihai Popa, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu au avut, astfel, la dispoziţie un lot format din 13 jucători: americanii Earl Watson şi Kwame Donte Vaughn, sârbul Matija Milin, macedoneanul Andrej Magdevski şi românii Vlad Negoiţescu, Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa, Andrei Ene, Christian Chiţu, Odysseas Iancu, Mihai Comănescu, George Angelian şi Codruţ Dinu.

Echipa se va antrena în Ploieşti într-un ritm ce alternează zilele cu câte două antrenamente (pe pista de atletism de la Sala „Olimpia” şi în sală) cu cele în care este programată o singură şedinţă de pregătire, iar primul meci amical este programat miercuri, 8 septembrie, pe teren propriu, în compania celor de la CSO Voluntari. În weekend-ul aceleiaşi săptămâni (10-11 septembrie), urmează participarea la un turneu la Piteşti, alături de echipa gazdă, FC Argeş, de BC CSU Sibiu şi CS SCM Timişoara. Se mai poartă discuţii pentru un alt turneu, la Bucureşti, în săptămâna următoare, alături de Steaua, Dinamo şi Rapid.

Legat de situaţia actuală de la echipă, antrenorul principal Mihai Popa ne-a declarat: „În principiu, sunt mulţumit de lotul pe care l-am format, iar acum sper să reuşim să ne închegăm cât mai repede. Avem o perioadă de pregătire pe care trebuie să o folosim atât pentru acumulările fizice, cât şi pentru a forma o chimie între noi. E clar că avem nevoie de timp şi vom vedea unde suntem abia peste două săptămâni, când vom juca primele meciuri amicale. Până atunci, avem multe detalii de pus la punct, pentru că suntem, practic, o echipă nouă. Le transmit ploieştenilor că ne dorim să facem o echipă capabilă să se lupte cu oricare echipă din campionat, indiferent de buget şi de pretenţii. Vrem să muncim pentru a putea practica un baschet de calitate, iar fanii pot fi siguri că toţi băieţii vor da totul pentru a obţine rezultate care să-i bucure”.

Galerie foto: